View Single Post
Vechi 06.11.2010, 21:58:55
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eusebiu Vezi mesajul
Bună ziua!
Sânt un om destul de în vârstă. Vreau să-mi întăresc credința,să mi-l apropii pe Dumnezeu dar fără practici prea "bisericoase" ci așa, ca și cum mi-aș apropia un prieten.
Am vreo șansă?
Dumnezeu ne ajuta. Daca noi facem un pas spre El, face si El zece pasi spre noi. De foarte mare folos iti va fi cartea scrisa de Sfantul Iosif Sihastrul (Isihastul) intitulata ,,Marturii din viata monahala." Preiei de acolo cat poti. Poti prelua ravna pentru cele placute lui Dumnezeu sau chiar iubirea lui Dumnezeu. O iubire sincera, simpla si neconditionata.

Apoi, ai putea continua cu alte carti ziditoare de suflet. Mantuirea pacatosilor este o carte scrisa de Sfantul Agapie Criteanul. O vei putea citi daca te vei ruga de fiecare data cand te vei apuca de lectura. Este o carte care si mie mi-a fost recomandata de un calugar. Aceasta este una dintre primele carti religioase traduse in limba romana. Este o carte care transforma.

Despre ea se vorbeste si in cartea Pelerinul rus.

Apoi mai ai nevoie si de cineva care sa te ajute sa pui in practica cele citite. Dumnezeu sa te ajute sa preiei in ritm propriu cele de folos si sa continui cautarile pana cand te vei numara printre prietenii lui Dumnezeu.
Reply With Quote