View Single Post
Vechi 07.11.2010, 14:27:55
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Cu vreo 2 3 sapt in urma a murit la slobozia un alt personaj oarecum celebru la vremea lui ,Ilie Alexandru.In ultima vreme a stat prin inchisori mai mult,dar atunci cand a fost pe val ,a ajutat o multime de oameni ,cu servici cu bani , cu acte de binefacere.Mai mult ,a inceput practic de unu singur ridicarea catedralei de acolo.
Pana la urma toti acesti oameni mari sunt judecati nu dupa celebritate,ci dupa binele care l-au lasat in urma lor,si cum au folosit puterea ce li s-a dat .Ma bucur sa aflu ca si Paunescu a facut la fel caci bucuria din ochii unui om caruia ii faci bine,face cat zece poezii.
perfect de acord cu tine...dar pentru mine si poeziile lui inseamna foarte mult caci simti in profunzimea acelor versuri o iubire care imbratiseaza un neam intreg....iubire la care eu unul desi ma pretind crestin nu am reusit sa ajung....iar aceste poezii sunt printre ultimele redute ale unei iubiri de neam profund batjocorita in societatea actuala...ale unei iubiri de neam pe cale de disparitie, ale unei iubiri de neam neinteleasa de majoritatea lumii, chiar si de crestini care trec cu superficialitete peste semnificatia teologica a faptului ca la Parusie ne vom prezenta in fata lui Hristos impartiti pe neamuri...e vorba de acea comuniune cu cei ce au fost aici inaintea noastra si cu cei ce vor fi dupa noi.......comuniune pe care nici noi cei care suntem apropiati de Biserica nu prea o simtim...ceea ce ma doare cel mai tare e cand unii dintre noi datorita inconstientei se apuca sa desfiinteze poezia unui om ca Paunescu aruncand in noroi toate acele pecete de transcendenta ale iubirii de neam.(sunt si astfel de comentarii in acest thread)...ne incadram in campania de deconstructie anti-crestina cand tocmai noi crestinii ar trebui "sa stam straja la hotare"....vorbesc desigur nu de hotarele materiale ale tarii ci de cele spirituale...nu incerc nici sa abordez un ton profetic nici sa o fac pe desteptul...dar cred sincer in ceea ce am spus.....ma iertati pentru lipsa de smerenie si de dragoste cu care stiu ca am scris acest comentariu.....