Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
De ce aruncați pisica moartă în curtea noastră parohială? Noi nu am instituit nicio "nouă preoție". Organizarea bisericii noastre (și a tuturor bisericilor NP) se face respectând învățătura lui Hristos și a sfinților apostoli găsite în NT.
În Biserica lui Dumnezeu niciun slujbaș nu trebuie să se "auto-numească", ori să fie admis prin corupție ori trafic (cum se mai întâlnește pe ici, pe colo), ci trebuie respectate principiile scripturistice. Cred că le cunoașteți și dvs.
|
Eu nu intleg totusi cine a numit primul preot la dv.Cine numeste efectiv?Nu cumva o persoana cu grad mai mare numeste pe una cu grad mai mic ?
In ortodoxie e clar,Hristos a investit pe apostoli si mai departe acestia au investit alte persoane,intradevar dupa criteriul 'vredniciei'cum bine il cunoasteti de la ap Pavel. Dar nu au investit asa dupa bunul lor plac ,ci au transmis mai departe harul pe care il primisera initial prin suflarea Duhului apostolii.Deci in ortodoxie este o transmitere a harului,nu o alegere functie de calitati.Caci nu dupa vrednicie e votat unul preot,ci prin harul lui Dumnezeu transmis continuu ,inca de la apostoli.
Dar NP ce nevoie au de har,odata ce ei nu au taine? Preotia lor e saraca.Sunt doar conducatorii unei obste,deputatii lor ca sa zic asa.Nu sunt administratori ai tainelor lui Dumnezeu ,sunt doar alesi ai oamenilor.