Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu neapărat acceptarea slujbei de Mare Preot, ci mai degrabă faptul că Hristos a desființat întregul sistem preoțesc existent până la data jertfei Sale pe cruce. Dacă Hristos a preluat la modul efectiv întreaga misiune a preoților (mijlocire, efectuarea sacrificiilor, curățarea păcatelor prin sânge, îndreptățirea păcătosului înaintea lui Dumnezeu și a lui Dumnezeu înaintea întregului Univers) la ce mai este nevoie ca cineva pe pământ să (iertare pentru aceste cuvinte) maimuțărească ce face Hristos în Cer?.
|
Dar de ce Hristos nu a fost singur pe pamant si s-a inconjurat de ucenici?
Toate atributele enumerate de dv mai sus sunt ale Domnului,si nici un preot nu ar avea putere pt asa ceva .Nu preotul se sacrifica pe sine,nu preotul a castigat indurarea de la Dumnezeu,nu preotul indreapta pe pacatos,nu preotul iarta de la sine.
Atunci la ce mai e necesar el?
Pentru ca asa a randuit Domnul.Ca iertarea de exemplu,sa sa vina prin cineva .Ca si cum noi am primi-o de la un om,desi ea este de la Dumnezeu.Normal ca Dumnezeu ne iarta si direct,mai ales daca iertam pe gresitii nostri,asa cum a spus si strainul7777. Dar in afara de toate caile cunoscute de iertare : prin iertarea apropiatilor,prin cainta ,prin fapte bune Dumnezeu a mai randuit una .Asa a fost voia Sa. "Celor ce le veti ierta pacatele,iertate vor fi" Pentru a se arata ca exista un loc si un om pe pamant care transmite direct harul lui Hristos ,si anume preotul.
Nu neg celelalte cai de transmisie ale indurarii Sale,care le practicati si voi.Si nu neg ca voi nu obtineti ca oricare din noi ,iertarea.Dar e pacat sa nu profitati de aceasta indulgenta care Domnul a dat-o.
Marturiseste-te Mie,prin viu grai,pare a zice Domnul,catre un om pus de Mine pt asta,si Eu te voi asculta si te voi ierta,doar pt ca te-ai marturisit omului,peste care sunt Eu.
Ok,voi continuati a obtine iertarea pe calea traditionala,dar va e mult mai greu,decat sa vorbiti direct unui om,pus de Domnul special pentru aceasta. E o finete care va scapa ,un dar al Domnului,si nu un moft al oamenilor