Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu neapărat acceptarea slujbei de Mare Preot, ci mai degrabă faptul că Hristos a desființat întregul sistem preoțesc existent până la data jertfei Sale pe cruce. Dacă Hristos a preluat la modul efectiv întreaga misiune a preoților (mijlocire, efectuarea sacrificiilor, curățarea păcatelor prin sânge, îndreptățirea păcătosului înaintea lui Dumnezeu și a lui Dumnezeu înaintea întregului Univers) la ce mai este nevoie ca cineva pe pământ să (iertare pentru aceste cuvinte) maimuțărească ce face Hristos în Cer?
|
Stai liniștit că pentru astfel de vorbe nu vei rămâne nerăsplătit, pui de năpârcă !! Preoții Bisericii lui Hristos nu aduc altă jertfă decât jertfa pe care Însuși Iisus Hristos o aduce, jertfa nesângeroasă, pentru că jertfa sângeroasă a adus-o pe crucea de pe Gologota.
Citat:
Nu uitați că eu am fost ortodox, deci am făcut lucrurile acestea.
|
Dumneata nu te mai da că ai fost ortodox, că așa ceva nu este adevărat. Eventula ai fost un "pravoslavnic" cu numele, ceea ce evident nu te face ortodox.
Citat:
Și ar mai fi probabil și alte mărturii neadecvate pe care le-aș da prin participarea mea la o asemenea euharistie. Probabil vi se par exagerate scrupulele mele, dar gândiți-vă o clipă că ați face dvs. gestul acesta într-o biserică adventistă unde totuși se respectă prescripțiile biblice, iar oficiantul conform Bibliei este prezbiter (pastorul întărit are și calitatea de prezbiter) iar nu preot.
|
Ar mai fi într-adevăr și alte mărtruii, și cu adevărat neadecvate, și anume mărturia Satanei pe care îl asculți și sub puterea căruia ești cu toată secta ta. De-aia nu crezi așa cum Biserica a crezut dintotdeauna, de aia fugi de împărtășanie ca diavolii de Iisus Hristos, pentru că ești sub puterea satanei, sub puterea diavolului, tu cu toată secta ta.
Adventismul nu este biserică, este doar un cult/sectă întemeiată de niște oameni, printre care Ellen White, și care nu respectă Biblia, ci respectă falsele interpretări ale Bibliei, interpretări venite de la "spiritele profetice" adventiste.