08.11.2010, 18:14:19
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Conform spuselor duhovnicului meu, Hristos trebuie sa vina in mod normal in viata noastra. Adica, atunci cand nu suntem in posturile lungi randuite de Biserica, nu trebuie sa postim. In rest, evident ca trebuie sa tinem post. Ba mai mult, conform canonului 66 apostolic, sambata si duminica nu avem voie sa tinem post (cu exceptia sambetei din Saptamana Patimilor), de aceea se si dezleaga la ulei si vin in marile perioade de post. Deci, va rog sa imi spuneti pe ce baza trebuie cele cateva zile de post dinaintea primirii impartasaniei? Pe mine duhovnicul m-a mustrat cand am facut asa ceva.
Iar pocainta... pai pocainta nu trebuie sa fie continua? In fiecare zi, tot timpul, eu nu stiam ca este cu pauze. Comiti infractiunea? Te caiesti, il cauti pe duhovnic, o iei de la capat. Mereu si mereu sa punem "inceput bun", pana la ultima suflare. Si asta indiferent ce mananci in saptamana respectiva, proteine animale sau numai legume si fructe.
|
Ai accentuat foarte bine ,find de fapt o confirmare a celor spuse de mine la postarea userului iustin !