264. “Minunile” de la Pucioasa
264. “Minunile” de la Pucioasa (VI)
Una dintre interdicțiile impuse de către mogulii pucioși adepților lor (și încălcată adesea, spre disperarea celor care au instituit-o) este “vorbirea doi câte doi”. Scopul acestei interdicții este simplu: să reteze din fașă orice urmă de conspirație împotriva lor din partea adepților nemulțumiți de despotismul liderilor lor. Din experiență. liderii pucioși știu că dacă discuțiile sunt purtate de tri sau mai multe persoane, se va găsi întotdeauna cineva gata să toarne la urecehea liderilor tot ce s-a discutat în absența lor. În schimb, controlul este aporape imposibil atunci când discuțiile nemulțumiților “se poartă între patru ochi”. “Vorbirea în doi” a devenit astfel unul dintre cele mai grave delicte posibile din chibuțul de la Noul Ierusalim, vrednic de o pedeapsă aspră, cotată ca o adevărată furtună din interior, iar “credincioșia” adepților pucioși față de liderii lor a devenit cu timpul o floare rară, o adevărată “minune”:
“Am voit să-l ocolesc pe poporul Meu de peste tot de pedeapsa care dă să vină peste el și peste Mine de la vorbirea lor doi câte doi între fiii poporului Meu, dar e prea mare minune să aibă și să-și dovedească apoi credincioșia toți până la unul între cei care vin să se sprijine cu Mine, și să Mă sprijin și Eu cu ei, și iată, dacă n-am fost crezut și urmat pentru învățătura dată, iată durere pe Mine și pe cei ce Mă iubesc urmându-Mă cu inima curată, tată! Facem sfat în mijlocul celor curați cu inima, și a celor ce nu sunt tot așa, și hai să vedem cum să facem, cum să lucrăm peste această furtună care bate de la mijloc asupra venirii Mele cu plată pentru toate câte au fost și sunt și se fac.” ( Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din data de 22-6-2008)
Adepții pucioși sunt îndemnați să nu mai aștepte minuni de la liderii lor, că nu vor primi; ci să se mulțumească doar cu faptul că ei au “duhul proorociei”. Ca argument li se aduce faptul că Ioan Botezătorul, cel mai mare om născut din femeie, nu a făcut nciodată vreo minune, dar a fost poate cel mai mare prooroc:
“... iar tu ajută-Mă să fiu, poporul Meu, ajută-Mă, fiule, și învață de la Mine ce înseamnă Dumnezeu pe pământ cu oamenii, învață, tată, ca Ioan Botezătorul, care n-a făcut nici o minune, dar care a fost duhul proorociei, duhul mărturisirii înaintea Mea și înaintea oamenilor și vestindu-Mă ca să se împlinească apoi vestirea lui cea mărturisitoare.” ( Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din data de 11-9-2008)
Cu toate acestea, li se sugerează că omul care-l vede pe Dumnezeu (aici adepții pucioși trebuie să subînțeleagă că este vorba de Mihaela Tărcuță, cea care pretinde uneori așa ceva, în discuții particulare) ar fi eventual capabil să facă și ceva minuni, chiar dacă nu le face la vedere. Însuși faptul că ea este “făcător de om” (în sensul de formator de conștiințe, după o prealabilă spălare energică a creierelor) este considerat un fel de “minune”:
“Omul care Îl vede pe Dumnezeu este cel ce împlinește poruncile lui Dumnezeu și este cel în care Se vede Dumnezeu și care face viață în oameni, căci are puterea Domnului în el, și se face făcător de minuni unul ca acela și se face făcător de Dumnezeu în om.” ( Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din data de 27-09-2008)
Duhul întunericului ce își ia numele “Cuvioasa Parascheva” vine și confirmă și întărește aceste “demnități” peste lidera absolută Mihaela, “povățuitoarea” și “făcătoarea de oameni” care stăpânește și mustră pentru veghea vieții ei și a aproapelui. Ea este cea care, creând conștiințe noi în creierele prespălate, este și cea care “înviază pe cei morți și pregătește calea Domnului, așa cum a pregătit-o Ioan Botezătorul”, este o “făcătoare de minuni”:
“Dar cum poate omul să rămână viu și să fie mort față de păcat? O, fericit este cel ce primește de la povățuitorul său cu credință și cu răbdare și cu stăpânire de sine mustrarea cea pentru veghea vieții lui și a aproapelui lui, căci unul ca acela lucrează lucrarea învierii lui încă de pe pământ, și mulți din cei ce lucrează așa nu vor mai muri, căci a venit pe pământ vremea acestei Scripturi. Amin. O, fericiți vor fi pe pământ și în cer cei ce iubesc în zilele acestea cuvântul venirii Tale și nu se rușinează înaintea oamenilor cu această mărturisire, căci lucrarea aceasta este lucrare de mărturisire, și ea trebuie pusă peste oameni ca să învieze ei din păcat, iar cei ce o pun pe ea peste oameni aceia se numesc făcători de oameni, făcători de minuni, oameni care înviază pe cei morți și care pregătesc calea Domnului așa cum a pregătit-o Ioan Botezătorul, care striga spre oameni: "Pocăiți-vă, că s-a apropiat de voi împărăția cerurilor!"” ( Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din data de 27-10-2008)
Duhul întunericului ce își ia numele “Ierarhul Șpiridon” se miră de minunile care se fac la Pucioasa, printre care el subliniază “învierea din păcat a omului”:
“O, ce minuni pot vedea acum cei ce se uită cu ochii și nu văd sau cei ce auzind nu aud să vină și să-i tămăduiești? Minunea ar fi învierea din păcat a omului, căci omul este din lut, săracul, și nu înțelege el tainele împărăției cerurilor dacă tot ce face el este lut, este pământ.” ( Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din data de 25-12-2008)
Poporul pucios este asigurat totuși că va face “minuni fără de seamăn” doar prin credința lui, cu condiția să aibă iubire și să se roage cu iubire:
“O, iată ce face iubirea, poporul Meu. [...] O, roagă-te și tu cu aceeași iubire, roagă-te pentru cei ce te urăsc și stai tare în credință, căci credința ta va lucra minuni fără de seamăn și va mărturisi pe Dumnezeu și te va ridica pe culmile biruinței sfinte, căci Eu sunt Mântuitorul tău, poporul Meu, sunt și nu te las, și sunt de-a dreapta Tatălui și sunt Mijlocitor la El pentru cel din urmă al Meu popor.” ( Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din data de 9-1-2009)
După ce i se predică necesitatea de a deveni om-copil pentru Dumnezeu, poporul pucios este atenționat că acest lucru este aproape imposibil, adică este o “mare minune” dacă se i va întâmpla așa ceva:
“Pace ție, poporul Meu de azi! E mare minune să fie azi omul copil al lui Dumnezeu.” ( Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din data de 8-2-2009)
Întoarcerea creștinilor de la credința tradițională către credința pucioșească în “Dumnezeul” Pucioasei este cotată ca o mare minune, iar neîmplinirea ei prelungită aduce mare durere în slujitorii acestei învățături:
“Sunt Fiul Tatălui Savaot, și Tatăl este tot într-o durere, și sunt Fiul durerii și Mă doare ca și pe Tatăl, căci Eu și cu Tatăl Una suntem în cer și pe pământ și Ne doare de lipsa credinței de pe pământ, căci omul își hrănește necredința cu tot ce este vremelnic, iar sfinții îngeri Ne poartă durerea și Ne poartă între cer și pământ ca să-l ajutăm pe om să se întoarcă spre Dumnezeu cu credință și să știe el cum înseamnă această minune așteptată de lumea cea cerească, cea care nu se vede de cei ce sunt în trup pe pământ, dar care este cea adevărată.” ( Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din data de 1-3-2009)
|