Citat:
În prealabil postat de apologetdindamasc
Eu as zice sa va masurati cuvintele. Mai ales cand vorbiti despre o intreaga generatie.
O multime de oameni in generatia mea, (neimbecilizata si nezombificata), l-a apreciat pe Paunescu macar ca a dezavuat comunismul.
|
Un om pervertit gândește prin filtrul deformat al rațiunii sale afectate și nu se vede pe sine ca pervertit. Justificarea de sine poate fi un indiciu că această stare e prezentă. Desigur, sunt și alte cauze ale pervertirii decât cea despre care se discută aici.
Și fiindcă veni vorba, dezvolt puțin acest subiect: tendința naturală a omului este a-și clădi viața și a interpreta realitatea pe baza instinctului, a luării după aparențe ceea ce are ca rezultat faptul că majoritatea oamenilor au o percepție deformată despre lucruri. Putem numi aceasta nebunie, în sensul de deviere de la realitate. Vindecarea poate veni dacă omul găsește înțelepciunea de a se tăgădui pe sine, de a nu se mai lua pe sine ca reper în discernerea adevărului, de a se raporta la o instanță superioară. Vestea despre această instanță ne-a fost adusă prin Întruparea Mântuitorului și de aceea în afara teologiei creștine (ortodoxe) mă tem că omul nu poate ieși din capcana judecăților false. Fără conștiința necesității smereniei și a condamnării de sine omul va căuta mereu să se justifice și aprecierile lui vor fi deformate de această atitudine.