View Single Post
Vechi 09.11.2010, 00:02:28
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apologetdindamasc Vezi mesajul
Eu as zice sa va masurati cuvintele. Mai ales cand vorbiti despre o intreaga generatie.
O multime de oameni in generatia mea, (neimbecilizata si nezombificata), l-a apreciat pe Paunescu macar ca a dezavuat comunismul.
Un om pervertit gândește prin filtrul deformat al rațiunii sale afectate și nu se vede pe sine ca pervertit. Justificarea de sine poate fi un indiciu că această stare e prezentă. Desigur, sunt și alte cauze ale pervertirii decât cea despre care se discută aici.

Și fiindcă veni vorba, dezvolt puțin acest subiect: tendința naturală a omului este a-și clădi viața și a interpreta realitatea pe baza instinctului, a luării după aparențe ceea ce are ca rezultat faptul că majoritatea oamenilor au o percepție deformată despre lucruri. Putem numi aceasta nebunie, în sensul de deviere de la realitate. Vindecarea poate veni dacă omul găsește înțelepciunea de a se tăgădui pe sine, de a nu se mai lua pe sine ca reper în discernerea adevărului, de a se raporta la o instanță superioară. Vestea despre această instanță ne-a fost adusă prin Întruparea Mântuitorului și de aceea în afara teologiei creștine (ortodoxe) mă tem că omul nu poate ieși din capcana judecăților false. Fără conștiința necesității smereniei și a condamnării de sine omul va căuta mereu să se justifice și aprecierile lui vor fi deformate de această atitudine.