09.11.2010, 07:45:02
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
|
>>> Mai Cristi, cine a scris pe saitul asta si ce baza are autorul in Sfanta Traditie cand afirma cele de mai jos?
[COLOR=#ff0000] ---[/COLOR][COLOR=red] Femeile se pot impartasi in perioada ciclului lunar ?[/COLOR]
Femeile, in perioada ciclului lunar nu au voie sa se atinga de nimic sfintit, dar daca se afla cineva pe patul de moarte, nu se mai tine cont de asta si se poate spovedi si se poate impartasi.
>>> Asa si eu l-am intrebat pe duhovnic daca e pacat ca a doua zi dimineata imi sangereaza gingiile cand ma spal pe dinti. Sau daca imi curge sange dintr-un oarecare motiv. Evident ca a ras de mine... Pai cum ramane cu starea de normalitate? La baie ai voie sa mergi dupa ce te-ai impartasit?!
[COLOR=red]---Cand preotul te dezleaga pentru Sf. Imprtasanie, iar canoanele te opresc, cum procedam ?[/COLOR]
Cand preotul te dezleaga sa te impartasesti, iar canoanele si constiinta ta te opresc, sa nu te impartasesti, pentru ca Sf. Apostol Pavel zice: "Sa se cerceteze omul pe sine si numai asa sa manance din paine si sa bea din pahar". Aceasta este o problema spinoasa, caci se intampla de multe ori sa se marturiseasca crestini care fac pacate mari cum ar fi betia, curvia, mandria, ferirea de a face copii, fumatul etc., la preoti care fac si ei astfel de pacate, iar acestia sa le spuna ca nu-i pacat si sa le dea si dezlegare la Sfanta Impartasanie! Nicidecum sa nu ne impartasim, desi am putea sa o facem pentru ca avem dezlegare, ci sa cautam un duhovnic fara pacate mari, nu pentru ca ar avea mai mult har, cum zic unii, ci pentru ca sa ne sfatuiasca mai bine.
>>> Cand preotul dezleaga, atunci te impartasesti, pentru ca te afli sub ascultare. Afara de faptul cand esti tu mai destept ca el sau stii tu ce pacate mari face duhovnicul.
[COLOR=red]---Cum procedam cu resturile de mancare pe care le scoatem din gura dupa ce ne-am impartasit, si cate zile tinem aceasta regula ?[/COLOR]
Resturile scoase din gura dupa ce ne-am impartasit se ard in foc. Aceasta regula se pastreaza o zi. Putem insa evita in acea zi sa mancam de exemplu peste.
>>> Ridicol.
[COLOR=red]---Cate zile minimum trebuie sa tinem post sufletesc si trupesc, inainte de Sf. Impartasanie ?[/COLOR]
Minimum trei zile, afara de bolnavi, care nu pot decat o zi sau deloc. A se face insa diferenta intre impartasirea in timpul posturilor si cea in dulce. Daca ne impartasim in post, trebuie sa postim atat inainte, cat si dupa ce ne-am impartasit, adica sa tinem tot postul. Exceptie fac, bineinteles, bolnavii si batranii, recomandabil cu dezlegarea duhovnicului, nu de capul lor.
>>> Astept in continuare sa vad care dintre Sfintii Parinti a hotarat asta, cu trimiterea sau cu citatul respectiv. Promit sa-mi dau doua palme cand mi se va demonstra asta.
[COLOR=red]---Dupa Sf. Impartasanie, in ziua aceea se poate sta in genunchi, se pot face metanii ?[/COLOR]
Dupa Sf. Impartasanie, in ziua aceea nu se sta in genunchi, nu se fac metanii, ci se fac numai inchinaciuni cu plecaciuni.
>>> :)))) Umor negru babesc.
|