View Single Post
Vechi 09.11.2010, 11:36:38
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eu stiu ca parintele Arsenie Boca a respins o femeie de la miruit intr-o duminica pentru ca avusese relatii trupesti noaptea precedenta. Cu atat mai mult la sf.Impartasanie trebuie curatie.
Sotul sau sotia se pot sfinti unul prin celalalt.
Nimic nu se dobandeste fara sacrificiu si daca nu reusesti ,atunci mai bine te impartasesti mai rar.
E adevarat ca ispitele se rabda mai usor dupa sf.Impartasanie ,dar unde ne mai este nevointa ?
Noi trebuie sa sporim prin rugaciune ,post ,spovedanie ,sf.Liturghie.
Eu spun toate astea din teorie ,o sa ma sfatuiesc cu parintele duhovnic despre sporirea in credinta ,desi el imi recomanda de fiecare data mai multa rugaciune.
Spunea ceva Nectarie ,studentul teolog care a plecat de pe forum despre un inginer proiectant care se ruga cu rugaciunea inimii .
Eu cred ca in timpurile astea nu vom putea rezista ispitelor fara aceasta rugaciune.
O s avina vremea cand nu vom mai avea sf.Impartasanie ,daca vom mai trai.
Doamne ajuta !
Stim cu totii ca Parintele Arsenie Boca a fost mai exigent.

Daca m-as impartasi mai rar, dupa capul meu sau dupa sfaturile celor care isi dau cu parerea pe forumuri, atunci NU as face ascultare de duhovnic, nici de Sfintii Parinti care subliniaza importanta impartasirii cat mai dese.

Unde este nevointa? Nevointa ca ascetism este pe-ri-cu-loa-sa! Nu metaniile ne mantuiesc, nici nesomnul, nici nemancarea carnii, nici mortificarea trupului. Totul trebuie facut cu echilibru, avand ca baza Sfanta Traditie sanatoasa, nu sfaturile unor calugari de pe ici-colo. Dragostea manifestata mantuieste si ne indreapta spre Dumnezeu - si aceasta presupune lucrarea faptelor bune incontinuu, la modul concret. Stii bine ce zice Scriptura, ca nu tot cel ce zice "Doamne, Doamne" va intra in Imparatie, ci cel ce face voia Tatalui.

Evident ca trebuie rugaciune, post, spovedanie si Liturghie. Dar dupa putinta, ca nu traim in manastire. Ortodoxia pledeaza mereu pentru normalitate, pentru cumpatare, pentru o viata echilibrata, fireasca. De aia fug multi de credinta ortodoxa, pentru ca nu inteleg lucrul asta, ci isi imagineaza ca trebuie sa traiasca o viata numai si numai in extreme: sa se dea cu capul de parchet in fiecare seara, sa se roage cu orele seara si dimineata (dar in timpul zilei optional), sa arda candele neintrerupt, sa nu mai vorbeasca deloc cu nimeni - ca asta e barfa, sa nu se mai culce cu nevasta ca e desfranare, sa nu mai manance destul - ca automat e lacomie samd. Vai de noi, cei care ii indepartam pe altii de la mantuire neexplicandu-le ce inseamna cu adevarat credinta ortodoxa! Nici pe noi nu ne salvam, nici pe altii nu-i lasam.

Iar Liturghia fara impartasanie nu isi are sensul, este doar un ritual de rugaciune impreuna si de citire din Scripturi. Scopul mersului Duminica la biserica trebuie sa fie intalnirea cu Hristos in Painea Vietii, altfel rade inselatorul de noi si de "cuviosenia" noastra, caci refuzam cel mai mare dar care ni s-a oferit noua, ortodocsilor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote