266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa
266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa (II)
În alte scrieri pucioșești se afirmă că, după moartea Verginicăi, Dumnezeu nu mai are nevoie de vreo gură pământească de care să se folosească pentru a transmite Cuvântul Său. Însuși Fiul vine acum la Pucioasa cu slava Cuvântului, iar Cuvântul nu mai este Fiul, dar iese din gura Fiului și de la Tatăl purcede:
“Voi sta cu poporul în sărbătoare pentru mama Mea Fecioara la izvor și îl voi învăța pe el statul cu Dumnezeu, mersul cu Dumnezeu și lucrul cel pentru mântuirea lui. Mă voi strânge cu el la izvor și Mă voi umple de iubire și așa voi rosti lui fericirile cele pentru el, pentru cei credincioși venirii Mele de azi cu slava cuvântului Meu, care de la Tatăl purcede și se vestește prin gura Mea și se face izvor de viață dătător, și această colină se cheamă noul Meu Sion, piatra din care izvorăște și curge izvorul Meu peste pământ, râul vieții, din care voiesc cu dor să bea tot mai mulți, spre bucuria Tatălui și a Mea și spre împlinirea Scripturilor de nou Ierusalim peste pământ, nume care va sta înaintea Mea pentru cetatea Mea cea sfântă, precum este scris despre ea în Scripturile pe care numai Eu, numai Eu voiesc să le împlinesc, și după voia Mea să le împlinesc. Amin.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)
Pucioșii pretind aici că purecederea Fiului din Tatăl este “din vecii” asumându-și o nouă contradicție cu Sfânta Scriptură, care spune altceva: doar Duhul Sfânt purcede de la Tatăl, în timp ce Fiul este născut din Tatăl mai înainte de veci:
“– O, datu-ți-a Tatăl Savaot toată puterea în cer și pe pământ, Fiule înviat din răstignirea cea dureroasă a Ta, căci Tu ai purtat pe crucea Ta toate durerile oamenilor de până la Tine și de după Tine, toate pe trupul Tău cel răstignit, o, Fiule al durerii! Îndurerat Te-ai născut, îndurerat ai trăit, îndurerat Te-ai lăsat răstignit, și prin dureri ai înviat apoi și Te-ai așezat iarăși întru Tatăl, din care purcezi mai înainte de vecii, și din cea fără de murmur durere a Ta ai născut mereu sfinți pe pământ înaintea Ta,... (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 8/21 septembrie 2009)
Dacă este așa, dacă Hristos a luat asupra Sa durerea tuturor, atunci de ce se mai proslăvește astăzi durerea liderilor pucioși și a acoliților lor ca fiind o inegalabilă virtute? Ca să-și însușească ei laurii suferinței lui Hristos?
Pucioșii promovează așadar un creștinism original, al suferinței perpetue, lipsită de alinare. Ei pretind că Verginica și toți liderii pucioși care o succed trăiesc o necontenită “durere a Domnului” în timp ce Domnul la rândul Său trece printr-o necontenită durere de naștere din Sine a sfinților pe pământ, fiind numit de aceea “Fiu al durerii”:
– O, datu-ți-a Tatăl Savaot toată puterea în cer și pe pământ, Fiule înviat din răstignirea cea dureroasă a Ta, căci Tu ai purtat pe crucea Ta toate durerile oamenilor de până la Tine și de după Tine, toate pe trupul Tău cel răstignit, o, Fiule al durerii! Îndurerat Te-ai născut, îndurerat ai trăit, îndurerat Te-ai lăsat răstignit, și prin dureri ai înviat apoi și Te-ai așezat iarăși întru Tatăl, din care purcezi mai înainte de vecii, și din cea fără de murmur durere a Ta ai născut mereu sfinți pe pământ înaintea Ta,... (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 8/21 septembrie 2009)
Suferința Verginicăi și a succesorilor ei, liderii pucioși, este paralizantă chiar și pentru “Atotputernicul” Dumnezeu al pucioșilor:
“... Nu pot grăi mai mult, că trâmbița e în suferință mare. Fiilor, plecați-vă urechea la aceste cuvinte și căutați în carte, de la începutul acestui veac, prin câte gurițe sfinte a vorbit Domnul și până la venirea Fiului Său, și după venirea Fiului Său. Și multe trâmbițe s-au sfârșit, că atâta le-a fost timpul de trăit.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7-9-1976)
B. În al doilea caz e vorba de entitatea spirituală care însoțește trupul lui Hristos și-i dă viață Persoanei Lui, adică duhul primit de trupul Lui la Nașterea din Fecioară și apoi reprimit de trupul lui cel răstignit și îngropat, la Învierea din morți. În acest caz, folosirea majusculei de către pucioși este doar o formă de cinstire, fără a desemna simultan vreo referință la Persoana Duhului Sfânt, după cum reiese, mai mult decât evident, din context:
“... Eu, Domnul Iisus Hristos, M-am pogorât din cerul sfânt pe pământ, nu cu trupul, ci cu Duhul. Acest Eu, nu e trupul acesta, ci e Duh, și plutesc prin văzduh și grăiesc cu Duhul. După Mine nu mai vine nimeni, și la venirea Domnului Iisus Hristos va fi greu de cele ce nu s-au împlinit când am fost cu voi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 6-5-1977)
Pucioșii se pare că nu realizează nonsensul acestei construcții. O desprindere a duhului lui Hristos de trup este echivalentă cu o a doua moarte, deci pucioșilor le vorbește un Hristos mort a doua oară, și le vorbește nu prin trup vorbitor, ci prin duhul Lui cel nemuritor, dar fără de trup (spun pucioșii).
C. În al treilea caz e vorba de un transfer al poliloghiei pucioșești denumită “Cuvântul” la entități spirituale numite “duhuri ale sfinților” care fie vorbesc în numele lui Hristos, fie împreună și alături de El, alcătuind un conclav de duhuri care se străduiesc și construiesc in corpore “împlinirea Cuvântului și venirea Domnului”:
“Slava lui Israel e slava Mea, și înaintea puterii Mele se pleacă totul, că e putere puterea Mea care împlinește cuvântul Meu și venirea Mea. Amin. [...] Ioan Botezătorul este și acum, căci este viu, și este în cuvântul Meu, în venirea Mea, căci duhurile sfinților sunt în venirea Mea, în cuvântul Meu sunt.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 20-1-1997)
Așadar, deși în 6-5-1977 se afirma că duhul de la Pucioasa este singular (“După Mine nu mai vine nimeni...”) și atotputernic, (“...înaintea puterii Mele se pleacă totul, că e putere puterea Mea care împlinește cuvântul Meu și venirea Mea”), iată că peste douăzeci de ani o pleiadă de duhuri se dezlănțuie, luând nume de oameni decedați, și de sfinți, și chiar numele Maicii Domnului luându-l, pentru a confirma și consolida dogmele eretice pucioșești. Așa-zisul “Cuvânt al lui Dumnezeu” devine un cocktail de “cuvinte” ticluite de duhurile întunericului în numele și în dreptul lui Dumnezeu.
Expresia “...puterea Mea care împlinește cuvântul Meu și venirea Mea...” disociază persoana care vorbește de cuvântul rostit, așezându-le într-o relație copulativă, spre deosebire de alte construcții care operează în sens contrar: identifică Persoana lui “Hristos de la Pucioasa” cu “Cuvântul” Lui. Dar, spre deosebire de afirmațiile din 22 iunie 1957, care vorbeau despre o a treia venire a lui Hristos la Pucioasa”, liderii pucioși revin și “se corectează”, afirmând că a treia venire a lui “Hristos-Cuvântul dela Pucioasa” este de fapt a doua:
“De patruzeci de ani am coborât prin cuvânt în România, pe care Tatăl Meu a logodit-o cu Mine la nașterea Mea și a ei ca să-Mi fie ea mireasă la venirea Mea de acum. [...] Primiți cuvântul Meu și luați-l în voi și mâncați-l, și fiți atenți întru venirea Mea, fiți atenți că numele Meu este Cuvântul lui Dumnezeu. Credeți în cuvintele Mele și nu le desființați, că voi veni în curând și vă voi arăta adevărul lor. Eu sunt Domnul, măi copii. Eu nu sunt omul, Eu sunt Domnul, tată, și cuvântul Meu este adevăr, nu este minciună cuvântul Meu. Cuvântul Meu sunt Eu, și tu de ce Mă faci mincinos, copile îndoielnic? [...]O, poporul Meu, vreau să te ajut ca să știi pentru ce am coborât Eu la tine prin cuvânt. Uită-te tu în carte și spune ce scrie în ea? Așa scrie, că numele Meu este Cuvântul lui Dumnezeu întru cea de a doua venire a Mea. [...]Și iată, cerul cel de sus unește dreapta cu cei din trup, și se lucrează ce mai este de lucrat până la terminarea tainei mântuirii cea de la Iisus Hristos, Care Se numește Cuvântul lui Dumnezeu întru venirea cea de a doua a Fiului lui Dumnezeu.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 9-1-1994)
Last edited by mariamargareta; 09.11.2010 at 16:13:24.
|