Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Un raspuns si pentru anna21 ! Draga , ana ma intreb ce cauti aici , la generalitati , singurul Topic creat de administratie pentru orice fel de subiect ! Aici nu-i vorba de a-l ridica in slavi pe Adrian Paunescu ! Gresita parerea ta ! Te rog citeste intreg thread-ul si mai ales care este scopul initiatorului acestui thread ! O seara in pace si liniste sa ai !
|
Acum voi fi directa.
Nu ma refer la scopul propus al threadului, ci la ce se intampla in fapt.
Scopul poate fi nobil, foarte bine.. dar ce se posteaza ne reflecta pe noi in detaliu.
Foarte bine ca-l iubiti pe Adrian Paunescu, dar mie acest thread mi-a dat mult de gandit.
Ma gandeam la cei morti din familia mea: bunicii mei care ne-au iubit si ne-au crescut cu sacrificii (bunica mergea cu doua carje, dar asta nu a impiedicat-o nicicand in munca.. avea patru clase, ca afost data slujnica de mica si nu a avut mai multa scoala, dar era foarte inteleapta si rabdatoare).. ei bine, bunicii mei la batranete au trecut la baptisti.. (comunitatea baptista era f mare in acel sat, si chiar erau oameni saritori, milosi etc..).
Ei bine, eu pe bunicii mei nu-i pot pune la Sf. Liturghie.
Nu cred ca-i iubesc destul ca sa ma rog destul pentru ei ca sa-i ierte Dumnezeu. Rugaciunil mele sunt scurte si jalnice. Milostenia este si ea putina (ca sa fim seriosi, milostenie inseamna angajament sufletesc, nu bani aruncati saracului). Sunt neputincioasa, vad cu groaza ca un lucru bun nu pot face pentru ei ca sa-i ajut de aici pentru simplu fapt ca eu nu am credinta necesara...
Si atunci sa am pretentia sa fac ceva pt un strain? Ar fi un orgoliu nebunesc, zic eu. Eu nu-mi vad masura?
Cum stiu eu cum a trait el ca sa-l trec la Sf. Liturghie, alaturi de Sf. Maica a Domnului si de sfintii lui Dumnezeu? Nu ar fi ca o uraciune, daca omul era ne-crestin?
Sunt intrebari foarte serioase.
Ma joc eu de-a crestinismul si sunt "marinimoasa" batandu-mi joc de ceea ce inseamna Sf. Liturghie?