Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca
intre andrei cornea (cel la tvr),tismaneanu si ungureanu exista un element comun...sunt evrei.
|
Și tu crezi că evreii nu pot fi oameni buni? Nu a fost Steinhard evreu? Sau crezi că Tismăneanu e mozaic?
Și dacă e evreu sau dacă a fost comunist înseamnă că nu are dreptate în ce scrie? Asta e o eroare logică, referire la persoană și nu la idei. De ce vă legați de trecutul lui în loc să analizați validitatea argumentelor lui? Eu cred că din pricină că gândiți prin șabloane, prin stereotipuri și vă protejați iluziile. Prin participarea la cenaclu ați primit pecetea comunistă și acum nu vreți să acceptați că tinerețea voastră a stat în parte sub semnul unei mârșăvii.
Și vorbind de trecutul lui Tismăneanu, spre deosebire de Păunescu el s-a dezis de comunism. A avut puterea să se rupă de acest cult în care a fost îndoctrinat de către părinții lui. Pe când Păunescu s-a pus bine cu fiecare regim, nu a spus un cuvințel împotriva călăului care înfometa oamenii și a regimului care îi teroriza.
Mă doare să văd caricatura care a ajuns acest popor, păcălit de un mincinos, așa cum au fost păcăliți nemții de hitler sau arabii de mahomed. Dar nemții s-au trezit, pe când noi continuăm să-l lingem pe acest lingău.
Vă dau un sfat, cultivați-vă, lărgiți-vă orizontul, judecați cu mintea voastră nu după ceea ce vă dictează alții, separați-vă de opiniile maselor largi și analizați obiectiv lucrurile, înțelegeți că sunt pe lumea asta oameni certați cu adevărul, nu mai înghiți orice cu naivitate. Și mai ales fiți verticali, fiți niște oameni sinceri și atunci se va curăți ochiul inimii și veți putea vedea urâciunea unor indivizi ca Păunescu.