Unchii mei in mare parte au crescut la casa de copii pentru ca erau prea mici pentru a sta acasa.Dupa ce bunica mea a murit.Bunicul meu fiind la munca ei pe timpul anului scolar erau la internat.Tatal meu avand deja 16 ani era la caminul scolii unde facea practica.Am auzit lucruri ff urate referitor la caracterul care se forma acolo.Au crescut la un orfelinat din Iasi ai mei fiind din comuna Strunga jud Iasi.Acum ca si maturi nu se prea pot adapta si fiecare in parte au avut probleme.Tatal meu a avut 9 frati din care cativa au trecut in nefiinta.Major fiind eu am la serviciu un om care este integrat dintr-un orfelinat..El"Sandu" este fix exceptia care confirma regula..este muncitor..asi vede de treaba si canta la mandolina..un lucru de exceptie pe care la invatat la orfelinat.Ca si copil provenit din acel mediu cred ca are mai putine sanse de integrare decat cei dintr-o familie..pentru ca la un moment dat sunt pusi in situatia de a alege sa lupte.P
entru ceva sau sa renunte..nimeni insa nu-i stimuleaza sa faca asta.Li se spune..ai note bune..te ajutam..nu ai note bune..pleci.Dar..cine ..sau catzi dintre noi vor sa invete la varsta pubertatii.Asa ca de multe ori ei iau decizii gresite..si sunt lasati sa le puna in aplicare pentru ca nu exista un real intreres pentru a fi adusi pe calea cea bune.Multi din cei care au grija de ei se bucura doar la salariu si atat.Cat timp nu au incidente..nimic nu conteaza.Perceptia generala fata de copii "integrati " in sistem de orfelinate este proasta..dar printe ei..se numara si acei care nu au avut destula ambitie pentru a fi cineva..pentru a reusi..sunt aceia ca noi care..trebuie doar putin stimulati pentrru a avea o viatza normala.Trebuie sa-i ajutam
|