View Single Post
Vechi 10.11.2010, 01:01:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Tu refuzi postul si abstinenta pt ca vorbesti prin prisma stilului tau de viata.

Daca ai avea copii, ai afla ca simpla prezenta a copiilor iti impune destula abstinenta. De ex. copiii mei adorm pe la 9.30 sau chiar ora 10 pm.
Dupa ce ei adorm, eu inca strang de prin casa si abia dupa ora 10 pm sau chiar mai tarziu (ieri am inceput rugaciunile la 12 pm) ajungi sa faci rugaciuni, sa citesti un acatist etc..
Cine mai are energie pt. relatii intime?

Cand ai copii, timpul liber pe care sa-l folosesti pt tine este un lux absolut!

Dar nu ai cum sa stii astea.
Nu degeaba se spune ca femeia se mantuieste prin nastere de prunci.

Si sa ai relatii intime ferindu-te de copii.. asta stii ca e pacat clar cu oprire de la impartasanie.
Chiar daca in trecut faceau 10 copiii.. pai ii faceau, nu foloseau anticonceptionale. Si apoi isi indreptau toata puterea catre cresterea lor. Era o cruce. Omul modern ce cruce are?

Nu idealizez situatii pe care nu le ating in viata reala. Tin posturile, am tinut perioada e abstinenta din alaptare (8 luni) s.a.m.d.. Tu vorbesti prin prisma patimilor tale.

Nu exista viata "cat de cat crestineasca". Ma tem ca nu exista jumatati de masura.. Despre "caldicei" s-a spus ceva in apocalipsa.

Eu inteleg ca tu doar traiesti normal, dar te impartasesti.
(Nu mentionez spovada.. ca zilele trecute am citit ca daca nu te mustra in permanenta constiinta, inseamna ca esti adormit duhovniceste.)
Pai scopul crestinului este sa dobandeasca Sf. Duh..
Reply With Quote