Citat:
În prealabil postat de Traditie1
OmuBun, zemflemeaua și atacul la persoană pe care le folosești sunt semnul unui om rătăcit la suprafața lucrurilor, la aparențe. Ești setat să vezi lucrurile într-un fel și nu evaluezi alte opinii ci încerci să ridiculizezi asemenea unui copil, fără a înțelege lucrurile de care râzi.
"Argumentele" tale sunt de fapt o repetare a obsesiilor naționalismului mârlănesc (auto-adularea, auto-încântarea), nu un discurs logic.
Nu orice individ care ajunge vedetă este o valoare. Contează ce e în spatele unei manifestări artistice, intenția. De multe ori arta e manifestarea unor interese abjecte și cei care sunt seduși de ea sunt desfigurați moral, suferă o răsturnare a valorilor la nivelul conștiinței lor.
Sufletul, conștiința e un "mecanism" vulnerabil, care își poate pierde lesne simțul moral sănătos.
Dacă Păunescu ne-a mințit și ne-a lins premeditat (ca popor) și noi credem că el e poet și valoare națională ne facem de râs și în fața celorlalte popoare dar mai ales în fața lui Dumnezeu, că am fost înșelați de un mincinos. Și indiciile duc la concluzia că asta a făcut el. Totul nu e decât o glumă, toată această mișcare.
Dacă nu aveți puterea să acceptați aceasta e din pricină că nu ați luat încă hotărârea să vă lepădați complet de sine, de tot ce a fost greșit în trecutul vostru.
|
Da, ma faci sa ma simt rusinat de zeflemeaua mea fata de tine... Ca sa nu mai vorbesc de... marlanie...
Reciteste-ti mesajele si "mesajele" pe care le transmiti, iar asta cu multa luare aminte si poate vei avea o surpriza. Dar ma indoiesc ca intelegi ce vreau sa spun... Tu ne faci pe noi orbi si inculti si marlani, si ai pretentia ca propavaduiesti... traditia ortodoxa... Nu cred ca ortodoxia are ceva in comun cu ura pe care o debordezi din toti porii tai si este clar ca n-ai inteles nimic din ce se scrie pe-aici.
Spui:
Citat:
Păunescu a îndobitocit la rândul lui populația cu naționalismul populist și poeziile lui stupide. Atât timp cât nu acceptăm că suntem proști nu vom face pasul să devenim un popor inteligent și nobil, vom fi mereu codașii și servitorii Europei, o nație deprimată și deprimantă. Păunescu trebuia să spună românilor: sunteți niște proști și așa i-ar fi trezit din orgoliul lor paralizant și din orizontul mărunt al spiritului românesc. Dar el a întreținut cu festivismul naționalismului de prost gust orgoliul și înapoierea noastră.
Urmăriți delirul și primitivismul manifestărilor de la flacăra în acest film http://www.youtube.com/watch?v=rZC1tKsC0yM (și următoarele) și poate veți înțelege cât de ridicol și nociv este ceea ce făcea Păunescu și ce înghițeau acele mulțimi.
|
In primul rand este caraghios sa invinovatesti un om pentru circul nostru politic si pentru toate nenorocirile care se petrec la noi in tara. Iar asta in ciuda faptului ca el se lupta cu morile de vant. Daca n-ai avut curiozitatea sa-l citesti, nu cred ca ai inteles ceva din sufletul lui si nu eu am ramas "setat", ci tu esti orbit de ura fata de un roman de-al tau, pe care Mircea Eliade ( care nu facea prea des si oricui, complimente), l-a apreciat la modul cel mai frumos si mai sincer. Tu indraznesti sa vorbesti de cultura? Poate te referi la... alt gen de cultura, ca din punctul asta de vedere ai lacune serioase!...
De ce vorbesti despre o lume pe care sunt convins ca n-ai cunoscut-o? Pe atunci tineretul, practic, nu avea prea multe de ales; televizorul era placut doar la teleenciclopedie... Perioada 76-80 am petrecut-o in Bucuresti si "faceam naveta" intre Teatru National, Notarra, Ion Vasilescu sau Giulesti, nu sa vand bilete la colt de strada, ci sa-i vad pe toti cei care-au fost marii nostri actori... Nu mi-a placut fotbalul, dar de citit nu prea mi-a scapat vreun contemporan, mai ales dupa 80 cand am plecat in Timisoara, unde nu mai aveam aceleasi posibilitati...
Nu ma lua nimeni cu japca la cenaclu, dar la mitinguri da. Pe unii ii uram si eram un razvratit, pe ceilalti ii studiam in felul meu si ma fascina cantecul si poezia... Nu ma duceam sa urlu, si nu-l inghiteam pe Paunescu daca incerca sa ridice fortat tineretul de pe scaune. Da, avea stilul asta, dar era o nebunie pe care i-am tolerat-o fiindca pe total eram castigat... Tu vorbesti de delir?? OK, spune-i cum vrei, dar era acel "ceva" de care in mod normal iti era teama in alta conjunctura, fiindca te legau si iti faceau un dosar sa nu-l poti duce... Acolo erai in elementul tau si iti crea o falsa idee de libertate. Eram coplesiti de cretini si analfabeti, iar acolo era oaza de "aluzii permise"... Multi il consideram nebun si probabil chiar era, fiindca altfel curajul lui parea al unui sinucigas... Habar n-am ce-a scris la adresa ceausestilor... Nici nu m-a interesat... Dar era departe de a-si stribi demnitatea, fiindca el avea cu adevarat priza la mase, spre deosebire de ceausesti care in ignoranta lor, doar se amageau ca poporul ii iubeste...
Nu mi-e rusine ca am fost contemporan cu acele vremuri si am trait si viata de golan prin Giulesti sau Colentina, dar am avut parte si de prieteni de elita pe care nu-i numesc din bun simt. Sunt oricand dispus sa ma adaptez stilului, iar pentru o opinie pe care mi-am format-o, nu din auzite, ci fiindca am fost acolo, nu ma deranjeaza sa folosesc zeflemeaua. Cand voi descoperi respectul pentru neam in vorbele tale, voi schimba tonul si stilul. Deocamdata nu esti decat un alt fluierator din tribuna care "cica" stie el sa suteze mai bine pe poarta...