Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Da, ma faci sa ma simt rusinat de zeflemeaua mea fata de tine... Ca sa nu mai vorbesc de... marlanie...
Reciteste-ti mesajele si "mesajele" pe care le transmiti, iar asta cu multa luare aminte si poate vei avea o surpriza. Dar ma indoiesc ca intelegi ce vreau sa spun... Tu ne faci pe noi orbi si inculti si marlani, si ai pretentia ca propavaduiesti... traditia ortodoxa... Nu cred ca ortodoxia are ceva in comun cu ura pe care o debordezi din toti porii tai si este clar ca n-ai inteles nimic din ce se scrie pe-aici.
|
Nu propovăduiesc Ortodoxia ci caut să spun adevărul. Poate m-am exprimat cam dur, vroiam să atrag atenția că acest tip de naționalism este pătimaș și grotesc, fiind o formă de laudă de sine.
Citat:
Spui:
In primul rand este caraghios sa invinovatesti un om pentru circul nostru politic si pentru toate nenorocirile care se petrec la noi in tara. Iar asta in ciuda faptului ca el se lupta cu morile de vant. Daca n-ai avut curiozitatea sa-l citesti, nu cred ca ai inteles ceva din sufletul lui si nu eu am ramas "setat", ci tu esti orbit de ura fata de un roman de-al tau, pe care Mircea Eliade ( care nu facea prea des si oricui, complimente), l-a apreciat la modul cel mai frumos si mai sincer.
|
Dacă e român înseamnă că nu poate fi un escroc? Și nu-l învinovățesc de tot răul ci de o parte din el. Referirea la Eliade e apel la autoritate, eroare logică.
Citat:
De ce vorbesti despre o lume pe care sunt convins ca n-ai cunoscut-o? Pe atunci tineretul, practic, nu avea prea multe de ales; televizorul era placut doar la teleenciclopedie... Perioada 76-80 am petrecut-o in Bucuresti si "faceam naveta" intre Teatru National, Notarra, Ion Vasilescu sau Giulesti, nu sa vand bilete la colt de strada, ci sa-i vad pe toti cei care-au fost marii nostri actori... Nu mi-a placut fotbalul, dar de citit nu prea mi-a scapat vreun contemporan, mai ales dupa 80 cand am plecat in Timisoara, unde nu mai aveam aceleasi posibilitati...
Nu ma lua nimeni cu japca la cenaclu, dar la mitinguri da. Pe unii ii uram si eram un razvratit, pe ceilalti ii studiam in felul meu si ma fascina cantecul si poezia... Nu ma duceam sa urlu, si nu-l inghiteam pe Paunescu daca incerca sa ridice fortat tineretul de pe scaune. Da, avea stilul asta, dar era o nebunie pe care i-am tolerat-o fiindca pe total eram castigat...
|
Faptul că ai trăit acele vremuri și că aduci asta în discuție nu este un argument, dimpotrivă, e o dovadă că nu știi să formulezi o idee și faci apel la autoritate din nou. De parcă dacă ai trăit atunci ești automat ferit de pericolul manipulării.
Citat:
Eram coplesiti de cretini si analfabeti, iar acolo era oaza de "aluzii permise"... Multi il consideram nebun si probabil chiar era, fiindca altfel curajul lui parea al unui sinucigas...
|
Posibil să fi avut curaj, dar asta nu exclude lipsa de caracter. Dar cred mai degrabă că el cunoștea cum reacționează conducerea comunistă și i-a manipulat și pe ei.
Citat:
Cand voi descoperi respectul pentru neam in vorbele tale, voi schimba tonul si stilul. Deocamdata nu esti decat un alt fluierator din tribuna care "cica" stie el sa suteze mai bine pe poarta...
|
Verticalitatea nu constă în a avea o părere bună despre tine însuți ci a avea o conduită corectă. Părerea bună e ceva retrograd și păcătos. Mai ales atunci când e vorba de români, cel mai înapoiat, rău și necinstit popor din Europa.