View Single Post
Vechi 10.11.2010, 09:49:55
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Stim cu totii ca Parintele Arsenie Boca a fost mai exigent.

Daca m-as impartasi mai rar, dupa capul meu sau dupa sfaturile celor care isi dau cu parerea pe forumuri, atunci NU as face ascultare de duhovnic, nici de Sfintii Parinti care subliniaza importanta impartasirii cat mai dese.

Unde este nevointa? Nevointa ca ascetism este pe-ri-cu-loa-sa! Nu metaniile ne mantuiesc, nici nesomnul, nici nemancarea carnii, nici mortificarea trupului. Totul trebuie facut cu echilibru, avand ca baza Sfanta Traditie sanatoasa, nu sfaturile unor calugari de pe ici-colo. Dragostea manifestata mantuieste si ne indreapta spre Dumnezeu - si aceasta presupune lucrarea faptelor bune incontinuu, la modul concret. Stii bine ce zice Scriptura, ca nu tot cel ce zice "Doamne, Doamne" va intra in Imparatie, ci cel ce face voia Tatalui.

Evident ca trebuie rugaciune, post, spovedanie si Liturghie. Dar dupa putinta, ca nu traim in manastire. Ortodoxia pledeaza mereu pentru normalitate, pentru cumpatare, pentru o viata echilibrata, fireasca. De aia fug multi de credinta ortodoxa, pentru ca nu inteleg lucrul asta, ci isi imagineaza ca trebuie sa traiasca o viata numai si numai in extreme: sa se dea cu capul de parchet in fiecare seara, sa se roage cu orele seara si dimineata (dar in timpul zilei optional), sa arda candele neintrerupt, sa nu mai vorbeasca deloc cu nimeni - ca asta e barfa, sa nu se mai culce cu nevasta ca e desfranare, sa nu mai manance destul - ca automat e lacomie samd. Vai de noi, cei care ii indepartam pe altii de la mantuire neexplicandu-le ce inseamna cu adevarat credinta ortodoxa! Nici pe noi nu ne salvam, nici pe altii nu-i lasam.

Iar Liturghia fara impartasanie nu isi are sensul, este doar un ritual de rugaciune impreuna si de citire din Scripturi. Scopul mersului Duminica la biserica trebuie sa fie intalnirea cu Hristos in Painea Vietii, altfel rade inselatorul de noi si de "cuviosenia" noastra, caci refuzam cel mai mare dar care ni s-a oferit noua, ortodocsilor.
Parintele Arsenie Boca a fost mai exigent pentru mantuirea noastra ,sa ne arate cum sa traim crestineste.
Si avea dreptate in privinta acelei femei.
Poate s-o fi indreptat si ea.
Daca ne facem voile si nu tinem post cum trebuie deja nu mai e traire ortodoxa.
Nu zice nimeni sa renuntam la placerile trupesti ,dar si posturile isi au rostul lor.
Am spus ,voi discuta cu par.duhovnic despre postul inainte de sf.Impartasanie ,eu stiu ca mereu am tinut ,de teama sa nu gresesc.
Daca ai dezlegare de la par.duhovnic ,mergi inainte ,el va raspunde in caz ca nu e bine ce te-a sfatuit.
Dar cum e posibil seara sa ai relatii trupesti si a doua zi sa te impartasescti.Iar duminica trebuie mers curat la sf.biserica.Sunt atatea zile in saptamina cand ai timp pentru asta.
Noi nu vrem sa facem nici un sacrificiu ,unii asteapta postul cu bucurie ,il simt pe Hristos vietuind in ei.Pentru acestia postul nici nu mai reprezinta un sacrificiu.
Deci vrei sa ti se ofere fara sa dai ,vrei sa il primesti pe Hristos ,dar tu ce faci pentru El?
Reply With Quote