View Single Post
Vechi 10.11.2010, 09:53:09
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Tu refuzi postul si abstinenta pt ca vorbesti prin prisma stilului tau de viata.
Ana,

Noi tinem toate posturile. Ne place sa mancam sanatos oricand, nu numai in posturi. Mai sus am explicat clar ca nu trebuie tinute posturi speciale inainte de impartasanie. Daca nu vrei sa intelegi atata lucru, nu ai decat.

Cat despre abstinenta, facem si asta, sa stii. De comun acord, pentru ca nu hotarasc singur lucrul asta. Vrei sa te anunt si pe tine cand, sa public pe forum, ca sa afli si tu?

Citat:
Daca ai avea copii, ai afla ca simpla prezenta a copiilor iti impune destula abstinenta. De ex. copiii mei adorm pe la 9.30 sau chiar ora 10 pm.
Dupa ce ei adorm, eu inca strang de prin casa si abia dupa ora 10 pm sau chiar mai tarziu (ieri am inceput rugaciunile la 12 pm) ajungi sa faci rugaciuni, sa citesti un acatist etc..
Cine mai are energie pt. relatii intime?

Cand ai copii, timpul liber pe care sa-l folosesti pt tine este un lux absolut!

Dar nu ai cum sa stii astea.
Nu degeaba se spune ca femeia se mantuieste prin nastere de prunci.
Felicitari pentru o familie numeroasa, dai un exemplu bun tuturor. Imi imaginez ca nu iti este usor si sunt sigur ca vei primi rasplata pentru jertfa ta.

Citat:
Si sa ai relatii intime ferindu-te de copii.. asta stii ca e pacat clar cu oprire de la impartasanie.
Chiar daca in trecut faceau 10 copiii.. pai ii faceau, nu foloseau anticonceptionale. Si apoi isi indreptau toata puterea catre cresterea lor. Era o cruce. Omul modern ce cruce are?
Si tu esti casatorita cu un ateu si stii bine ca treaba nu e in alb si negru cand e vorba de viata impreuna. Daca ar fi dupa cum judeci tu din exterior, ar trebui sa nu ma mai impartasesc pana ce sotia va deveni crestina sau pana vom cadea de acord sa facem copii. Nu degeaba ne invata Hristos sa nu tragem concluzii pripite, pentru ca nu stii situatia celuilalt in detaliile cele mai intime. Tu stii una si buna si o tot repeti in vazul tuturor - ori asta ce inseamna, sora Ana?

Citat:
Nu idealizez situatii pe care nu le ating in viata reala. Tin posturile, am tinut perioada e abstinenta din alaptare (8 luni) s.a.m.d.. Tu vorbesti prin prisma patimilor tale.

Nu exista viata "cat de cat crestineasca". Ma tem ca nu exista jumatati de masura.. Despre "caldicei" s-a spus ceva in apocalipsa.
Draga, eu nu ma apropii de impartasanie fara dezlegare de la duhovnic, care nu intamplator este preot-calugar si, din cate am auzit, va deveni in scurt timp episcop. El stie in detaliu problemele cu care ma confrunt si hotaraste ce e mai bine pentru sufletul meu. Eu fac ascultare de el, nu de tine sau de parelnicii de pe forumuri. Tu ar trebui sa-ti vezi de pacatele matale.

Citat:
Eu inteleg ca tu doar traiesti normal, dar te impartasesti.
(Nu mentionez spovada.. ca zilele trecute am citit ca daca nu te mustra in permanenta constiinta, inseamna ca esti adormit duhovniceste.)
Pai scopul crestinului este sa dobandeasca Sf. Duh..
Traiesc normal, cum altfel? Niciodata nu voi imbratisa o religie daca nu pledeaza pentru normalitate.

Ana, tu nu te-ai plictisit de atatea acuze cate mi-ai scris aici? Lasa-ma sa dorm in pace atunci, nu-ti mai face griji pentru mine. Pana si nevasta-mea s-a mirat de ce postari mi-ai dedicat in repetate randuri. Daca nu te poti abtine, atunci o sa te evit eu pe tine in viitor.

Iarta-ma si sper sa-mi scrii doar pe privat daca te mai incearca vreo intrebare in privinta mea, nu in vazul natiunii.

Doamne ajuta.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote