Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Nu propovăduiesc Ortodoxia ci caut să spun adevărul. Poate m-am exprimat cam dur, vroiam să atrag atenția că acest tip de naționalism este pătimaș și grotesc, fiind o formă de laudă de sine.
|
Ca de obicei, ma simt dator sa iau apararea cuiva care nu-i prezent si pentru care eu mi-am facut in timp o parere ce nu poate fi zdruncinata de cineva care judeca superficial si unilateral. Am spus-o si repet: politica, din orice unghi o privesti ramane curva si gata. N-ai sa vezi un om politic fara opozitie. Nu ma intereseaza. Acesta este un alt domeniu care nu merita pus in discutie. La insotirea pe ultimul drum, chiar daca s-a incercat pe ici-pe colo o politizare a momentului (vezi discursul lui Vadim Tudor) nu are a face cu omul si sensibilitatile lui. Revin la ce spuneam aseara si voi reveni pana crapa tastatura: daca n-ai stat acolo sa vezi cum din mii de piepturi se canta "Traiasca duhul lui Iancu", sau "Ridica-te Stefane si vezi-ti fii!", daca nu-ti place Tudor Gheorghe cu ale lui colinde si versuri neaos romanesti, daca nu ti s-a inmuiat sufletul la vocea Tatianei Stepa, esti perpendicular pe subiect, iar parerea ta nu are nici o relevanta fiindca se anuleaza prin nihilismul tau bolnav. Nu vreau sa-mi trambitez aici dragostea de neam, dar prin ceea ce fac, apar valorile care au simtit romaneste. L-am stimat pe Paunescu pentru tot ce a facut bine si exceptional. Pentru greseli... Dumnezeu sa-l ierte, ca nici noi nu suntem mai breji... Sa te vad pe tine cu o astfel de putere la degetul mic... Cam cat rezisti fara a intra in colaps si fara a fi corupt, compromis, ratat!... Dar asa e... De pe margine noi am proceda... altfel...
Citat:
Dacă e român înseamnă că nu poate fi un escroc?
|
Noi nu dezbatem la modul ipotetic, aici! Nu stiu la ce te referi si sunt absolut convins ca mergi dupa principiul lui Napoleon: "Toate femeile sunt curve, mai putin mama, dar si ea e... femeie!" Daca si Paunescu ultimilor ani a fost un escroc... inseamna ca eu traiesc in Bangladesh!
Citat:
Faptul că ai trăit acele vremuri și că aduci asta în discuție nu este un argument, dimpotrivă, e o dovadă că nu știi să formulezi o idee și faci apel la autoritate din nou. De parcă dacă ai trăit atunci ești automat ferit de pericolul manipulării.
|
Respect punctul de vedere al oricui, dar detest ignoranta ridicata la rang de invatatura.
E drept ca am ceva probleme cu formularea ideilor si nu prea imi gasesc cuvintele... Ce sa-i faci... Tot de la pardalnica asta de lipsa de cultura mi se trage... Totusi se pare ca n-ai inteles ca nu de autoritate fortata e vorba, ci de refuzul categoric de a terfeli, nu atat omul care... s-a dus - asta tine poate de cei 7 ani de-acasa... Ma opun cu toata fiinta oricui are impresia ca poate terfeli si ultima picatura de demnitate din sufletul romanesc: sa nu-mi respect strabunii, sa-mi neg obarsia, sa ma transform peste noapte in neamt sau englez, sa-mi trimit copii la bal mascat de Halloween, si cine stie ce alte astfel de bufonii (vorba celor de la "TAXI") sa incep sa fac, pentru a nu fi acuzat de nationalism grotesc si retrograd... Refuz sa primesc lectii de la "analisti de duminica" si nu ma tem ca-mi voi irosi vreodata argumentele. Ca nu te conving pe tine, nici nu tin neaparat, dar aici nu e cazul acelui "care pe care" ce tine de orgoliu. Demult nu mai reactionez cand mi se pun etichete... Si nici pe tine nu te combat ca persoana... Sunt convins ca in alte imprejurari rationamentul tau este sanatos si folositor. Aici insa nu-ti poti face loc cu hula, decat daca nu am timp sa mai postez sau imi cade netul...
Citat:
Posibil să fi avut curaj, dar asta nu exclude lipsa de caracter. Dar cred mai degrabă că el cunoștea cum reacționează conducerea comunistă și i-a manipulat și pe ei.
|
Deja aici esti in fata unui paradox... Caracterul omului e greu de etichetat... Doar Dumnezeu stie si ne si judeca pe fiecare pentru compromisurile pe care le facem in viata... De-aia spuneam de Biserica Ortodoxa a acelor vremuri. Dar daca a fost capabil sa manipuleze conducerea comunista, inseamna ca ii atribui tu singur anumite merite pe care initial le combateai!
Citat:
Verticalitatea nu constă în a avea o părere bună despre tine însuți ci a avea o conduită corectă. Părerea bună e ceva retrograd și păcătos.
|
Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi sa ai de-a face cu persoane care iti neaga pana si existenta... Ne intoarcem mereu la Paunescu de altadata, iar eu ma incapatanez sa vorbesc de cel inteleptit al ultimilor ani. Sunt convins ca si-a analizat singur intreaga viata, si-a cunoscut pacatele si gafele si entuziasmul revolutionar... Nu este un erou dar departe de a fi un criminal odios... A fost si va ramane pentru noi, poetul Adrian Paunescu si nu omul politic sau eroul. Iar "poezie stupida" numai un ignorant sadea sau un rautacios incurabil, poate sa spuna la adresa poeziilor lui... Nu pot sa iert astfel de aberatii de bodega!
Citat:
Mai ales atunci când e vorba de români, cel mai înapoiat, rău și necinstit popor din Europa.
|
Cu finalul ne-ai terminat pe toti. Ia un roman de cultura medie si pune-l alaturi de orice alt cetatean al Europei civilizate si vei fi uimit cand vei descoperi gradul altora de inapoiere. Daca te referi la inapoiati material... iarasi e o sabie cu doua taisuri... Am vazut atat de multi bogati semianalfabeti cu... shtaif ca mi se face frica de cei ce ne vor conduce in curand... Puterea banului nu ridica nivelul de cultura decat daca exista interes si constiinta. Iar la noi, spre deosebire de Paunescu si alti cativa foarte putini care vor sa miste ceva, nu avem ce alege in materie de constiinta nationala...