View Single Post
Vechi 10.11.2010, 13:19:20
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
se spunea mai devreme pe topicul asta ca povestea cu "despre morti numai de bine" e o superstitie de origine pagana...nimic mai gresit...in rastimpul dintre deces si judecata particulara orice rugaciune, vorba buna despre raposat, gand bun despre el, etc. il ajuta asa cum orice vorba rea, gand rau etc. se aduna in partea cealalta a balantei......citind pe aici ajungi sa te intrebi cat de mult realizeaza unii dintre membrii treaba asta sau cat de mult constientizeaza ca trebuie sa dam socoteala pentru fiecare cuvant pe care il spunem......eu unul ma gandesc ce argument as avea in fata lui Hristos pentru faptul ca am vorbit cu patima despre un om raposat?.....eventual ca aveam dreptate?(nu ca ar fi cazul aici).....numai ca la asta ma tem ca mi-ar raspunde "atunci dupa legea dreptatii vei fi judecat"......dar daca mi-ar spune asta m-ar apuca disperarea.....fiindca eu nadajduiesc sa fiu judecat dupa legea iubirii.....
Un contraargument...

Este o pilda la moartea unui bogat era multa cinstire,insa un sfant prezent acolo,vedeau cum dracii se bucurau ca sufletul bogatului e al lor.
Apoi,stim ca multi oameni imbunatatiti refuzau inmormantarea cu mult alai,sau sa se slaveasca dupa moarte ,considerand acesta un rau care li s-ar fi facut.

Pacatele celor morti nu noi le actualizam,ci la vami sunt scrise de diavoli,care nu uita nici un amanunt ,nici un pacat nespovedit.

Nu vad cum am putea noi sa-i facem un rau lui Paunescu in aceste conditii.Poate insusi fastul cu care a fost inmormantat i-a daunat!

Dumnezeu il va judeca si il va randui acolo unde ii este locul,in rai sau cine stie unde...

Insa eu am spus doar ca nu este un poet mare,national,si a facut destule compromisuri,necaracteristice marilor personalitati culturale din trecut.