267. Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului (II)
267. Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului (II)
(Comentariu la la predica liderilor pucioși de la “Noul Ierusalim” din 8-11-2010)
Al doilea exemplu ilustrează o reproducere indirectă a vorbirii duhului care se pretinde a fi “Sfântul Dimitrie Basarabov”:
“Se roagă Mie acum dintre sfinți sfântul care-și odihnește trupul pe pământul român și care-și are în calendar ziua lui de serbare lângă ziua mucenicului mărturisitor Dimitrie, și tot așa și numele îl are acest sfânt veghetor pentru neamul român în cetatea Bucureștiului, și-Mi spune el așa: — Suferința duhului meu e mare, Doamne[...]” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 08-11-2010)
Liderii pucioși își dau apoi pe față dușmănia față de Biserica Ortodoxă Română, afișând pe față dorința lor ca ierarhiei Bisericii să i se ia cârma din mână de către Dumnezeu (ca să le-o dea lor apoi, cârmuind El prin ei), minimalizând până și eforturile ei de a zidi cât mai multe biserici-locașe de cult, în folosul duhovnicesc al enoriașilor. Ei pretind că noile biserici vor fi “locașuri ale fărădelegii” și de aceea se roagă fierbinte “Dumnezeului” lor ca “să-i oprească pe mai-marii din biserici și să nu-i mai lase să mai facă zidiri pentru locașe de cult”. Aluzia este însă transparentă: “rugăciunea de oprire” vizează de fapt ambițiosul proiect al zidirii Catedralei Mântuirii Neamului care, odată înfăptuit, va pune în umbră atât ambițiile de hegemonie asupra Ortodoxiei pe care le-au formulat în mai multe rânduri liderii pucioși, cât și acțiunile lor de propagandă menite să impresioneze pe cât mai mulți creștini și să-i facă mai întâi simpatizanți pasivi, iar mai apoi adepți activi și intens angajați în propovăduirea ereziei pucioșești:
“Mă doare de pe pământ și până în cer, și fărădelegea e stăpână mare și pe străzi și în biserici, și eu plâng și dau să-Ți cer cu rugă, curăță fărădelegea din biserici și din locașurile numite așa și dă-le oamenilor să știe ce înseamnă biserică, și oprește-i apoi pe cei mari și tari prin numele lor, o, oprește-i să mai zidească biserici și întoarce-i pe ei mai întâi pe cărările Tale sfinte, ca să învețe ei de la Tine că omul este biserica Ta, odihna Ta, nu zidirile care nu Te pot cuprinde, Doamne! O, oprește-i pe mai-marii din biserici și nu-i lăsa să mai facă zidiri în numele Tău fără ca Tu să le spui să facă! Ia-le cârma din mână și cârmuiește-i Tu și pe ei, că ei nu duc pe oameni la lumină, nu-i duc la Tine, și sunt necăjiți oamenii, Doamne, și merg fără de Domnul pe pământ!
Ia rugăciunea mea și împlinește-o pe ea, o, Bunule Doamne al rugătorilor cei sfinți înaintea Ta și dă-mi și mie izbăvirea de durere și ridică-mă în văzduh, că pe pământ e fărădelegea cu pașii ei peste tot și nu mai e drum curat și înflorit, ci e numai pământ tare, în care nimic nu mai are viață și față!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 08-11-2010)
Liderii pucioși nici nu realizează însă că acest demers ambițios al lor poate duce la demascarea lor definitivă. Admițând că cererea lor este întemeiată (ea fiind formulată din dreptul unui sfânt care este tocmai ocrotitorul Bucureștilor, Sfântul Dimitrie Basarabov), ar fi de așteptat ca "Dumnezeul" Pucioasei, dacă este Dumnezeul cel Atotputernic, să procedeze la stoparea zidirii Catedrelei. În consecință, dacă dintr-un motiv oarecare Catedrala nu se va mai zidi (așa cum, prin atotputernicia lui Dumnezeu, nici turnul Babel n-a mai putut fi zidit), pucioșii vor fi triumfători și Dumnezeul lor va începe a căpăta credibilitate. Dacă, dimpotrivă, Catedrala se va zidi fără probleme, pucioșii vor fi demascați că propovăduiesc un “Dumnezeu” fals și neputincios, incapabil să asculte de rugăciunile sfinților și să stopeze zidirea unui nou și uriaș “locaș al fărădelegii”. Rămâne doar să așteptăm și peste câțiva ani vom vedea exact cum stau lucrurile.
Desigur că, la fel ca și în alte cazuri când “proorociile” lor nu s-au îndeplinit, liderii pucioși mai au o scăpare: să invoce cine știe ce neajunsuri sau neîmpliniri sau neascultări ale unor adepți din “poporul” pucios, care au subminat “lucrarea” conjugată a lui “Dumnezeu” de la Pucioasa cu “poporul” Său. Totul va fi bagatelizat și prezentat ca o înfrângere temporară, care va fi îndată copleșită de alte și alte făgăduieli minunate care își vor aștepta și ele îndelung împlinirea.
Last edited by mariamargareta; 10.11.2010 at 13:54:57.
|