Citat:
Īn prealabil postat de Daniel777
Un contraargument...
Este o pilda la moartea unui bogat era multa cinstire,insa un sfant prezent acolo,vedeau cum dracii se bucurau ca sufletul bogatului e al lor.
Apoi,stim ca multi oameni imbunatatiti refuzau inmormantarea cu mult alai,sau sa se slaveasca dupa moarte ,considerand acesta un rau care li s-ar fi facut.
Pacatele celor morti nu noi le actualizam,ci la vami sunt scrise de diavoli,care nu uita nici un amanunt ,nici un pacat nespovedit.
Nu vad cum am putea noi sa-i facem un rau lui Paunescu in aceste conditii.Poate insusi fastul cu care a fost inmormantat i-a daunat!
Dumnezeu il va judeca si il va randui acolo unde ii este locul,in rai sau cine stie unde...
Insa eu am spus doar ca nu este un poet mare,national,si a facut destule compromisuri,necaracteristice marilor personalitati culturale din trecut.
|
compromisurile de care vorbesti au in vedere un bine mai mare catre care se tinde (gandeste-te la ce inseamna in cadrul Bisericii pogoramintele)...si pe care l-a reprezentat fenomenul Flacara in acea perioada de spalare pe creieri sistematizata...tocmai datorita importantei acestui fenomen comunistii s-au grabit sa il opreasca punandu-i pe nedrept in carca lui Paunescu evenimente gen cel de la Pitesti pt care nu a avut nici o responsabilitate
banuiesc ca stii cam cate mii de oameni au fost la inmormantarea parintelui Cleopa..sau a lui Arsenie Boca...eu nu am spus ca actualizam pacatele....e vorba de o balanta in care intra faptele bune si pacatele si rugaciunile si atitudinile noastre...normal ca faptele lui cantaresc cel mai mult...dar si ceea ce am spus eu se adauga la balanta.....si atata timp cat un singur gand te poate mantui e evident ca e vorba de o balanta unde "socoteala" nu se face in stil contabil....de genul adunam si tragem linie......ci dupa o alta lege...