Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56
Vorba ta , draga Om bun :" . . . mereu cartusul pe teava si cainii pregatiti ". . . La ataaac inainte , soldat ! 
|
Cristi, ce-as putea eu sa fac sa intelegeti fratilor ca eu nu vanez oameni (fie ei morti sau vii)... E adevarat ca am scapat porumbelul cu Carmina si imi cer iertare pentru asta, dar aici trebuie sa facem o delimitere. Cand voi urmari persoane sa ma razbun pentru ce mi-au facut mie, spuneti-mi fratilor, ca nu de alta dar poate ca m-au cuprins cine stie ce patimi si sunt prea orb sa-mi dau seama...
Nu stau la panda oameni buni, iar persoana mea e mult prea neimportanta sa-mi pese daca ma judeca cineva sau nu. Eu, ca si in cazul Parintelui Calistrat Chifan, consider ca nu trebuie sa scormonim in trecutul unui om pentru a-l pune la zid. Cu atat mai putin daca el mai e si oleaca mort!... Asta ma dezgusta pe mine si ma inspaimanta in acelasi timp. Pentru ca eu gasesc ca-i vorba de rautate, nu de dorinta de adevar (apropos de Carmina: ea spunea ca ne doare pe noi undeva de Paunescu, desi trebuie s-o contrazic fiindca la capitolul nostalgie pentru acele vremuri, chiar nu am ce regreta... poate doar varsta...)
Vad ca se vine cu artileria grea si se avanseaza ideea ca l-am lua drept model de om... De unde le scoateti, fratilor? Ca a avut doua neveste, a avut amante, a facut si a dres... Dar pe cine intereseaza toate astea? Pe tine, Daniele? Ce-ai inteles tu din pilda femeii desfranate, care urma sa fie omorata cu pietre, dar in fata Mantuitorului n-a mai avut cine ridica piatra?! O sa zici ca iarasi ma leg de Sfintele Taine pe care ai facut imprudenta sa le arunci precum margaritarele in cocina... Ce intelegi, tu, Daniele prin spovedanie, smerenie si pocainta? Cumva altceva decat "Te dezleg pe tine, fiule, de tot pacatul..." Daca A. Paunescu si-a recunoscut pacatul si si-a ispasit canonul, cu ce drept vin eu sa-l judec acum? I-ai urmarit ultimii ani din viata, i-ai vazut durerea din suflet ca nu poate face nimic sa schimbe cursul istoriei? De ce ne intereseaza pe noi pacatul omului? Este cumva problema noastra? Si Stefan cel Mare a avut o astfel de problema, dar tare ma tem ca nu va mai avea pamantul asta in veci un asa om. Maria Egipteanca a fost o desfranata, dar dupa multi ani de cainta si rugaciune ajunsese sa se ridice mult de la pamant cand se ruga... Sf. Ciprian a fost un vrajitor recunoscut dar a ajuns episcop si a primit moarte muceniceasca. Daca Sf Ap Pavel ar fi fost judecat pentru cele ce le facea inainte de a i se arata Mantuitorul, ar fi trebuit asezat pe calea ferata (norocul lui ca nu se inventase trenul pe-atunci!) Eu nu-l compar pe Paunescu, nici cu Stefan, nici cu Sfintii de care vorbeam, ci spun doar ca odata ce ti-ai asumat greselile trecutului, ai primit dezlegare pentru ele si te caiesti ca un copil care a adormit si a pierdut vacuta, nimeni nu poate indrazni sa cerceteze in trecut, fiindca acele pagini urate sunt sterse din Cartea Pacatelor.
Asta este draga Cristi, tirul gloantelor mele: ideile vicioase care pot prinde radacini sub ochii nostri si nu userul X sau Y care m-a taxat pe mine intr-o conversatie "inteligenta"...
Daca totusi directia tirului lasa loc la interpretari, asta este doar pozitia fata de tinta si nimic mai mult!...