View Single Post
Vechi 03.06.2007, 11:43:40
romandragut romandragut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2007
Implicit

Silviu, masturbarea este un lucru normal. Celm putin asa spun psihologii si antropologii. Nu este un act menit sa fiie anticrestin sau de adulatie al lui Satan. Astea au fost inventate de cei preocupati de organele genitale ale altora. masturbarea este normala si chiar in cadrul unor relatii ed lunga durata. Ceea ce se poate discuta este frecventa masturbarii.

Sunt o gramada de puritanisti care nu stiu mare lucru doar "este pacat", "nu ai voie", "satan". Eu numesc asta un soi de boala serioasa. O noua patima , o manie : aceeea de a vedea pacat in orice aspect care tine de fire.

Atata timp cat exista organele sexuale, exista erectie inseamna ca exista si masturbare. In opinia unora acestea ar trebui "utilizate" doar in scopul procreatiei. Astfel se anuleaza inca o plaxcere.

Exista o idee prin care mantuirea se obtine doar prin sacrificiu si suferinta. Acum nu cred ca este agreabil nici hedonismul la limita extrema insa un pic respect fata de lucrurile pe care le avem si care ne apartin nu strica. Totusi nu inteleg de ce trebuie sa suferim. Pentru ca asa ne spune "cartea sfanta"?

Oamenii au nevoie de fericire si ati comprima existenta cu o serie de renuntari mi se pare aberant si iesit din normalitate.

Nu ma refer doar a masturbare ma refer la op serie de aspecte din viata intima , familiala sau sociala pe care din perspectiva crestina nu ai voie sa le faci.