Citat:
În prealabil postat de Doriana
Dobrin, as fi preferat o discutie, nu niste copy-paste-uri. Chiar daca Sf Teofan e o autoritate incontestabila si se exprima foarte frumos, sunt sigura ca puteai rezuma in cateva fraze ideile sale despre mantuire.
Acum, daca tot te-ai straduit atat si ai scris, eu am citit. Inteleg ca pentru a ne mantui trebuie sa:
Nu gasesc insa raspunsul la intrebarea mea: ce este mantuirea? Ce cauta de fapt crestinul cautand mantuirea?
Incerc sa discutam ceva concret si pe inteles. Poezia si frumusetea scrierii isi au rostul lor, dar pentru un crestin este cel mai important sa se mantuiasca si trebuie sa stie exact ceea ce face si cum face.
|
Parerea mea despre ce este mantuirea si cum ajungem sa ne mantuim, este exact, fara nici o diferenta, cea pe care a zugravit-o atat de bine Sfantul Teofan Zavoratul. Cuvintele mele sunt prea seci si slabe in fata celor pe care acest Sfant le-a folosit. Cititi cu incredere cele spuse de Sfant ca va asigur ca este si parerea mea.
Dvs ati spus asa. Citez:
``Ok. Aveti, va rog, bunavointa sa-mi expuneti si mie invatatuta BO despre mantuire. Asta in eventualitatea in care o cunoasteti.
Ma gandesc ca ar fi binevenit sa adaugam si substanta acestor dueluri verbale inutile intinse pe ultimele pagini.``
Ati vrut sa stiti invatatura BO despre mantuire si ati vrut substanta. Si ati mai vrut sa stiti daca eu o cunosc.
daca in tot ce am postat nu ati retinut ce e mantuirea si cum sa o obtinem atunci inseamna ca ori nu ati citit cu atentie ori nu ati citit tot ori nu vreti sa recunoasteti ca aceasta este calea spre mantuire cea expusa atat de frumos si clar de Sfantul Teofan Zavoratul.