266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa (VIII)
Duhul Verginicăi îi dă asigurări “poporului” pucios că ea îl va hrăni mereu cu “venirea Cuvântului”, ca să rămână mereu treaz și să nu se plictisească. Acest mereu face ca A doua Venire de Cuvânt să nu mai înceteze niciodată, ceea ce ar împinge undeva într-un viitor foarte îndepărtat “Cea De-a Treia Venire”, contrazicând flagrant iminența sfârșitului, clamată de atâtea ori până acum. În schimb, îi cere acestuia să prețuiască decent această “A Doua Venire” și mai ales să o înțeleagă, adică să priceapă unde este Domnul atunci când vine doar duhul Verginicăi la “poporul” pucios cu cuvântul Lui, iar El nu se vede nicăieri, și nici Verginica nu se vede, dar ea măcar se aude cum “cuvintează din Domnul”:
“Te voi hrăni mereu, te voi hrăni din Domnul, ca să fii tu treaz, dar să nu te plictisești de trezie, să nu te plictisești cu cerul, poporul meu, să nu fugi de cer, că vine cerul la tine, și tu să prețuiești venirea Domnului. Venirea Lui cu sfinții Lui s-o prețuiești crezând în Scripturi, Israele fiule. Tu caută, fiule, să înțelegi venirea Domnului la tine și să înțelegi cum vin eu, fiule, și unde sunt eu când vin la tine. Așa să faci și tu, poporul meu, să stai în Domnul, în Duhul Domnului, precum eu stau și cuvintez din Domnul cu tine, poporul meu. (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 27-9-96)
Această promisiune n-a mai fost ținută, iar “mereu” a devenit “când și când”. Intervențiile atribuite duhului Verginicăi au fost din ce în ce mai rare, ajungând să se semnaleze doar din An în Paști și în ziua de 14 decembrie, atunci când i se face slujbă de pomenire a morților. Alte duhuri mai sprintene s-au ridicat din adâncuri luând nume de sfinți, de îngeri, chiar numele Maicii Domnului (sau chiar numele unor oameni de rând, decedați în ultimii ani) și i-au luat literamente “fața” duhului Verginicăi. Liderii pucioși au preferat să o lase pe Verginica ceva mai deoparte, ca să-și poată face singuri o și mai mare reclamă, după principiul sănătos: “morții cu morții și viii cu viii”. La urma urmei, astăzi "Dumnezeul" Pucioasei îi vorbește “poporului” direct prin “cei doi fii unși”, Mihaela și Nicușor, care sunt mâinile și picioarele Domnului, sculele Domnului, proorocii Domnului, solii Domnului, copiii Domnului, porțile Domnului, plăcuții Domnului, cei doi măslini și cele două sfeșnice ale Domnului, nu-i așa? Cine mai are nevoie astăzi de Verginica? Verginica mai este bună astăzi doar ca să-i legitimeze prin ascendența ei pe cei doi lideri pucioși, ca să nu zică cineva că ei au apărut din neant. Tocmai de aceea, astăzi puțini dintre adepții pucioși o mai pomenesc pe Verginica, dar se înfioară plăcut (sau neplăcut, după caz) atunci când aud pronunțându-se numele magic “Mihaela”.
"Poporul" pucios este somat să nu înceteze lucrul la “venirea Domnului” care va veni curând, căci venirea nu vine, ci se lucrează venind. El este dorit ca să facă parte efectiv din venirea Domnului, ca să poată primi în dar cerul și pământul cele noi:
“Israele de azi, fă-te dulce Mie și dă-Mi să beau din apa ta, dă-Mi apă dulce, dă-Mi, poporul Meu, dă-Mi, și fii ager la lucru, că lenea e păcat de moarte, poporul Meu. Tu să nu stai în această moarte, că Eu voi veni curând, și va fi să te găsesc lucrând venirea Mea, căci venirea Mea, cu tine Eu o lucrez. [...] . Nimeni să nu ia cununa ta, poporul Meu, dar roagă-te și tu să te păzesc de ispită, roagă-te, poporul Meu, că e vremea rugăciunii, fiule, și prin rugăciunea ta Eu voi împlini venirea Mea și îți voi da cerul cel nou și pământul cel nou, care vor dăinui înaintea Mea. [...]E dorul Meu după tine, e dorul Meu pe urma ta, că te doresc cu mare iubire întru venirea Mea..” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 27-9-96)
Duhul Verginicăi elogiază A doua Venire a Domnului și se face parte integrantă din ea, venire care a așteptat 2000 de ani ca să vină (mai exact, până în anul 1955). Ea îi cere “Domnului” Pucioasei să-și facă mai repede văzută venirea, ca să înțeleagă omul ce înseamnă Dumnezeu în cer și pe pământ:
“Tu m-ai ajutat, Doamne, să iubesc pe poporul Tău, și eu l-am iubit și de pe pământ, și îl iubesc și din cer, că Tu și acum mă ajuți să-l iubesc și să-l păstoresc, ca să ai popor bine crescut la venirea Ta cea mare, cea văzută, Doamne. Venirea Ta e mare și acum, că iată cum vii, și eu văd, Doamne, căci sunt în venirea Ta cu sfinții, dar nu văd ochii cei ținuți încă să vadă până când ochii celor care văd nu vor mai fi închiși, că mare și slăvită este venirea Ta cu sfinții slavei Tale. Venirea Ta e mare, Doamne; au trecut două mii de ani peste ea. Venirea Ta are două mii de ani, și omul nu vede slava Ta cu care ai venit și cu care ești venit și pe care o vei lăsa să se vadă, dar omul nu înțelege ce înseamnă Dumnezeu. O, vino, Doamne, cu minune mare pe pământ, ca să înțeleagă omul ce înseamnă Dumnezeu! Vino, vino și Te fă văzut și Îți fă văzută venirea, ca să înțeleagă omul ce înseamnă Dumnezeu în cer și pe pământ” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 14-10-96)
Last edited by mariamargareta; 12.11.2010 at 15:04:20.
|