View Single Post
Vechi 12.11.2010, 16:46:56
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
consider ca una dintre obiceiurile frumoase ale poporului nostru este portul popular.
e important sa nu ne uitam identitatea nationala, sa ne mandrim cu valorile noastre, si sa-i invatam si pe copii nostri sa aprecieze aceste valori.
mi se pare foarte frumos cand vad persoane imbracate in costum popular la sfintele slujbe.
intrucat acest thread l-am deschis cu gandul de a dialoga cu persoane care apreciaza aceleasi valori, le-as ruga pe celalate sa ezite in a face remarci nepotrivite.

cuvinte ca Liturghie, costum popular, busuioc, tamaie, bucurie alcatuiesc o zi de sarbatoare din viata romanului.
a romanului de altadata, fericit, multumit cu soarta sa, luminat de dragostea lui Dumnezeu.

p.s.v-as ruga daca stiti vreo sursa ptr a procura costume traditionale, in special din banat sa imi spuneti
Sunt foarte frumoase costumele populare .In unele zone inca se mai merge la biserica in costum popular ,insa din pacate fie de rusine fie ca nu mai este cine sa confectioneze (dureaza destul de mult lucrul la un costum popular mai ales daca are mai multe piese)fie ca le e mai lejer lumea nu mai prea poarta ,din pacate zic pt ca fiecare judet sau zona are cel putin trei forme diferite de costum popular traditional .La mine in judetul mures inca semai imbraca lumea dar mai ales pe valea gurghiului si in defileul deda toplita putini la sarbatori si in special copiii atunci cand arhiereul este intr-o parohie iar in zona de campie cum ii spun oameni (podisul tarnsilvaniei) spre cluj nu se mai purta de mult costumul popular ,azi nu mai are cine multe din sate au ramas in paragina sau sunt foarte imbatranite
Reply With Quote