Citat:
În prealabil postat de costel
Ca avem parte de acelasi har e simplu de vazut - cand cineva vine de la tara la oras, nu i se mai citesc alte rugaciuni, ci doar decizia episcopului locului. Ar fi culmea sa avem pentru preotii din oras anumite rugaciuni la hirotonie, ca si cand la tara nu am avea oameni.
Acest lucru nu mi-a placut - sa faci ca un post din oras sa fie ocupat doar daca preotul are master, doctorat, studii in afara. Si desi avem parte de astfel de persoane, sunt credinciosi care merg in afara orasului dupa sfaturi. Ceea ce arata ca nu studiile ofera raspunsuri omului, ci prezenta lui Dumnezeu, lucrarea Sa prin anumiti preoti.
|
Subscriu la cele spuse de tine in toate .De cele mai multe ori studile multe te strica in loc sa te formeze si uiti sa fi simplu si cu credinta.Pana nu de mult criteriile de avansare in oras erau 10 ani maxim de preotie la tara ,cum spunea un parinte nu poti ajunge la pantofi de laca daca nu treci prin cizme de cauciuc ,din pacate azi nu mai conteaza experienta acumulata in parohia de tara sau si pe lamnga misunea de pastoratie cea administrativa (e drept ca aici daca parohia are grad 3 /4 atunci se pune serios problema banilor ) pt activitatea administrativa de reparare reconditionare refacere sau constructie dar si problema banutilor pe care preotul ar trebui sa aiba din parohie pt complectarea contributiei statului la ajutorul salarului pt preoti.Din pacate tot mai multi parinti cu studii uita sa aiba constinta liturgica si duhovniceasca si mai mult cand am auzit casa intaplat ca un preot sa refuze spovedania unui om care putea fi spovedit .........nu are rost sa mai zicnimic