Citat:
În prealabil postat de macsim
Nu m-am referit la nimeni, in mod special. Atunci cand am inceput sa scriu postarea mi-au revenit in minte diferite fragmente din discutiile de aici, de pe forum. Stiu ca atunci cand le-am citit m-au miscat si nu le-am inteles. Si nu le inteleg nici acum.
Si este bine de cel care Il are ca model pe Isus. Pentru ca el priveste, la fel ca Modelul sau, in sus ... catre Tatal ceresc ...
|
Ati incercat un raspuns diplomatic.
Doar din fragmentele postate pe acest forum, nu poti trage concluzia ca anume oameni (cei care scriu aici?) ar fi asa cum ai spus: anulati ca oameni, cu ochii in tarana, etc.... Daca te referi la cei care scriu aici pe forum, tragi concluzii pripite, despre oameni pe care nu ii cunosti in fapt. daca nu te referi la cei care au scris pe forum atunci nu puteai face referire la fragmente din discutii de pe acest forum.
Eu cred ca putem trage concluzii despre atitudinea unui om in societate doar cand il vedem in fapt, in fata. Eu vad un om anulat ca om, cu ochii in tarana si capul plecat , si atunci pot spune despre el asta.
Deci, nu la discutiile de pe forum v-ati referit. Si stiti bine si dvs asta.
daca va inchipuiti ca aveti o relatie perfecta cu ``Dumnezeul caruia ma inchin, este cel mai mare Dumnezeu`` cum spuneti intr-o postare, asta nu inseamna ca este Dumnezeu cel Adevarat , doar pentru ca dvs spuneti asta. (sau cine va invata in adunarile voastre).
``Mi-am predat viata in mainile Sale si ma astept sa-mi poarte de grija, pentru ca asa a promis El.`` spuneti.
Deci una din trasatruile fundamentale sectare. Eu, plin de pacate, vin aici, unde gasesc pe ``cel mai mare Dumnezeu`` care imi poarta de grija ca asa a promis. Si gata: am scapat de pacate, sunt mantuita, nu mai trebuie sa fac nimic, sa ma las in grija lui.
Nu trebuie sa ma rog, nu trebuie sa fiu smerit, nu trebuie sa fiu bun, nu trebuie sa fiu milostiv, nu trebuie sa recunosc Sfintii, nu trebuie sa citesc din Sfintii Parinti, nu trebuie sa fac canoane, nu trebuie sa imi fac cruce, nu trebuie sa am icoane, nu trebuie sa merg la moaste, nu trebuie sa tin post, nu trebuie sa tin sarbatorile Sfintilor, doar sa ma las in voia lui (sic!) si gata sunt mantuit.
Cam simplista ideea de mantuire. O idee ce e drept presarata cu multe floricele literare.
Asta vand sectarii: o cale simpla spre o mantuire inchipuita. Dar cand omul se va trezi din inchipuire va fi prea tarziu.