View Single Post
Vechi 13.11.2010, 21:27:54
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Nu este vorba de iertare deoarece , precum am mai spus si mai sus, nu m-am simtit lezat in nici un fel . Problema este ca persista aceiasi neintelegere de la inceputul threadului ; amestecam lucrurile duhovnicesti cu cele care nu sunt sau nu se pot ridica la acest nivel . Tocmai de aceea am apreciat si remarca antoniei despre prtezenta si rolul sfintilor chiar si in cultura !
Daca este sa tin seama de propunerile tale (fiecare are dreptul la o parere/replica/punct de vedere, nu mai este timp decit pt. indreptare,sa acordam iertare) pot formula astfel : este timpul sa iertam si sa ne indreptam dar spunindu-ne punctul de vedere . Adica exact asa cum a spus si Hristos: nu voieste moartea pacatosului daca se intoarce si vrea sa vieze !

Vai sora ce afirmatie si ce parere, ce mod de intelegere a credintei ? Pai nu noi trimitem sufletele in intuneric ! Vai ! Ele insele fac aceasta prin faptele lor ! Nu ne spune Mintuitorul ca fiecare din faptele sale sau se indreptateste sau se osindeste .
Frumos este ca de obicei omul se osindeste din faptele sale pt. ca dupa adormirea sa cei apropiati sa inceapa lupta (pe care defunctul nu a vrut sa o duca !)de scapare (ce se mai poate scapa) cu ajutorul bisericii din iad (ca din rai nu are rost sa te scape nimeni).
Deci nimeni pe nimeni nu trimite in intuneric, fiecare isi alege locul de-a dreapta sau de-a stinga ! Sau dvs. nu credeti tot asa ?

In concluzie , nu sunt suparat pe dvs., imi pastrez dreptul la parere si promit sa incep sa ma indrept !
Nu mai stiu ce Sfant a spus-o, dar mi-a placut"Mantuieste-te tu si o multime de oameni in jurul tau se vor mantui". Doamne ajuta!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)