View Single Post
Vechi 14.11.2010, 13:57:12
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Va exprimati echivoc : aceasta o spuneti relativ la mine sau la poet ? Sunt sensuri cu impoertanta diferita !
Dar indiferent pt. cine o spineti nu este lucru avut in vitf de ,,dest" de nimeni . Cei mai multi nici nu apuca sa mirose acest deziderat/ideal major in viata lor ! Si ma refer desigur la cei care se nevoiesc , de ceilalti nici nu indrasnesc sa cuget !
Mult stii, mult ti se va cere, putin stii, putin ti se va cere. Citatul facea trimitere la noi, cei care mai putem face ceva pentru insine si pentru cei din jurul nostru, pentru cei care nu mai pot face nimic pentru ei, dar pot mijloci in fata Domnului pentru noi.Gandirea noastra, crestina, consta in simplitate, incat sa inteleaga si savantul si omul simplu. Ma numar printre ultimii si sper ca Dumnezeu sa-mi dea lumina de care am nevoie, incat sa nu pricinuiesc suferinta celor pe care ii intalnesc, celor despre care am auzit ...vorbirea de rau in ORTODOXIE inseamna ucidere, rapirea cinstei pe care Dumnezeu i-a dat-o respectivului. Asta nu vrem sa pricepem noi.Eu nu fac polemica,dar de cand ma stiu- de 32 de ani, vorbesc despre tot ce inseamna binele .Imi amintesc de mentalitatea simpla dar de o mare noblete a bunicii mele, care nu raspundea la ura cu ura, la dispret cu dispret"Lasa-l sa spuna. tu sa nu spui!".Mare filosofie- a omului simplu."Pune, Doamne, paza gurii mele...".
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)