Salut!
Eu cred ca ai dreptate, dar intrebarea e cum sa-i reconvertim?
Am observat ca se incepe o convertire a tinerilor, lucru care e mai mult decat binevenit...acest lucru e realizat de catre ASCOR prin conferintele organizate in multe orase, de catre site-urile crestine unde tinerii pot afle mai multe despre ce inseamna a fi crestin ortodox, si nu in ultimul rand de biserica, am observat cel putin in unele dintre bisericile in care am fost ca preotii incearca sa se apropie de tineri si mai mult decat atat sa ii ajute sa se apropie ei unii de altii, organizand intalniri cu teme religioase, la care pot adresa intrebari iar raspunsurile sunt date de oameni avizati (teologi, preoti) ...acesta cred eu ca e un pas important, le ofera tinerilor o alta modalitate de a se cunoaste, de a petrece timp impreuna si de ce nu de a se distra fara a-si pierde noptile in cluburi.
O problema e cu cei mai in varsta pentru ca ei s-au obisnuit sa traiasca cu credinta lor atata timp, e mai greu sa-i trezeasca cineva din starea asta, dar oricum nu e imposibil, cred ca inarmati cu multa dragoste si rabdare se poate face ceva. Sa nu uitam si sa tinem cont de faptul ca in timpul comunismului s-a produs asa o "adormire" a populatiei, care s-a cam departat de Dumnezeu.
Mai urmeaza intocmirea planului si punerea lui in aplicare ;)
Astea sunt gandurile mele in legatura cu aceasta problema, chiar astept si eu pareri, e o problema care ar trebui sa ne framante pe toti cei care ne consideram crestini ortodocsi.
Ioana :)
|