Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Frate Zaharia, in principiu, noi facem teoria chibritului, complacandu-ne, dupa cum ne place noua, intr-o interpretare personala! Stie cineva oare cine dintre cei plecati, s-a mantuit si cine nu? Nu ma refer la sfinti deja recunoscuti prin minuni si sfinte moaste, ci asa... in principiu. Datoria noastra este sa ne rugam pentru ei!
Cum ii ajutam noi pe ei? Facand cele necesare si bine stiute, daca si numai daca biserica ne permite acest lucru. Iar biserica nu ne permite doar in cazul in care respectivii s-au sinucis sau nu erau botezati. In rest e OK.
Cum ne ajuta ei la randul lor? Pai nu ei ne ajuta, dragul meu ci iarasi vorbim de principii: "Bine faci, bine gasesti!" Tu ingrijeste-te si scoate din iad cati mai multi (fie ei rude, prieteni, necunoscuti) ca iti vei primi partea ta, cand iti va veni randul. Noua ca mireni, ne revine obligatia sa facem ceva pentru cei ce nu mai pot face nimic. Doar ca... fiecare trateaza problema dupa cum a inteles-o el. Eu unul o inteleg foarte bine pe Rodica si ma ghidez cam dupa aceleasi invataturi crestine.
Astazi, spre exemplu, cand am dus pomelnicul pentru grupul de rugaciune de pe forumul nostru, Parintele-duhovnic m-a anuntat ca in postul acesta vor fi sarindare, si se vor face slujbe in fiecare zi. Am fost bucuros, deci sa mai fac inca doua randuri de pomelnice pentru vii si adormiti, incluzandu-l la adormiti si pe Adrian Paunescu, iar duminica viitoare voi duce coliva si celelalte necesare. Parintele nu numai ca nu mi-a interzis, dar pot sa spun ca a fost placut surprins pentru gestul meu. Daca toata lumea s-ar ruga pentru toata lumea, nimic rau nu s-ar mai intampla in lumea asta. Din pacate intervenim cu tot felul de "invataturi" si ironii mai mult sau mai putin subtile, doar doar ne-om lasa de singurele lucruri cu adevarat importante pentru sufletele noastre. Nu-i corect asa! Si-apoi, sa zicem ca nu foloseste nimanui, dar cu ce ne afecteaza pe noi negativ? Daca Dumnezeu exista si credem, este bine. Daca Dumnezeu nu exista si credem, nu poate fi rau. Daca Dumnezeu exista si NU credem, e de rau... Cam asa e si cu se spune Rodica!...
|
E frumos ca il pui la sarindare si pe Adrian Paunescu.Asta sigur il va ajuta acolo sus.
Insa nu stiu cu ce te-a ajutat,sau impresionat pe tine atat de mult incat sa faci acest gest.De obicei acest lucru se face pentru cei din familie sau pentru cei carora le pastram un respect profund.Pe mine ma mira faptul ca esti atat de atasat de Paunescu! Cine stie,cred ca ti-au placut cantecele lui Hrusca sau Vasile Seicaru!
Eu nu inteleg care e valoarea artistica a lui Paunescu! Valoarea morala s-a vazut!
Si acum ca intram in postul Craciunului,imi veni un gand...Oare Paunescu postea? Ca la cate kilograme avea nu prea imi vine sa cred..de fapt bolile de care a suferit au fost si din cauza obezitatii,asa s-a exprimat un medic.
Valoare nationala pentru unii,valoare mediocra pentru altii ,unde o fi adevarul?