View Single Post
Vechi 14.11.2010, 22:58:54
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Cum spui frate ca nu stie nimeni daca cineva s-a mintuit sau nu ? Pai despre sfinti este clar , nu ? nu are rost sa mai vorbim ; iar despre ceilalti nu este la fel de calar ? Pai daca nu este sfint este clar ca nu s-a prea mintuit Sau nu mai stim sa deosebim sfintii ? Noi insine ne tradam trairile prin propria pomenire la sfintele slujbe, ca doar nu pomenim la proscomidie sau oriunde in alta parte sfintii ! Nu, nu este logic ? Era cumva vreun dubiu ? Si daca nu era dubiu de ce ai mai facut afrmatia aceasta laborioasa ?
A, si inca ceva ce ma tot tineam sa spun: Mi se pare ca uneori se face o confuzie intre mantuirea sufletului si Imparatia lui Dumnezeu. De mantuit multi se pot mantui, chiar scos din iad dupa ce biserica face cele de trebuinta. Dar in Imparatia lui Dumnezeu... nu prea cred sa aiba acces oricine. Noi, mirenii, nu ne putem compara cu preotii si cu-atat mai putin cu calugarii si pusnicii. Dar ne multumim si noi acolo cu o bucatica mica langa Poarta Raiului... Pana la urma, cel mai important lucru este sa nu fii in iad! Eu asa cred!