Citat:
În prealabil postat de OmuBun
A, si inca ceva ce ma tot tineam sa spun: Mi se pare ca uneori se face o confuzie intre mantuirea sufletului si Imparatia lui Dumnezeu. De mantuit multi se pot mantui, chiar scos din iad dupa ce biserica face cele de trebuinta. Dar in Imparatia lui Dumnezeu... nu prea cred sa aiba acces oricine. Noi, mirenii, nu ne putem compara cu preotii si cu-atat mai putin cu calugarii si pusnicii. Dar ne multumim si noi acolo cu o bucatica mica langa Poarta Raiului... Pana la urma, cel mai important lucru este sa nu fii in iad! Eu asa cred!
|
Da frate , bine si frumos zici , ca mai mereu dar am o veste trista : sa sti ca si dupa poarta raiului nu mai este loc (acolo unde se pune matura si farasul)deoarece asa cum a marturisit singur acel loc a fost rivnit de gheronul Cleopa . Deci sa sti ca atunci cind vom fi dusi sa vizitam raiul ca sa vedem ce am pierdut , dupa usa il vom gasi pe parintele Cleopa . Si atunci noi unde sa mai stam ?
Asta intro ordine de idei dar intro alta trebuie sa zic si eu un cuvint : mai zic unii ca intre mintuire si rai se face o confuzie, dar sa nu ii crezi pe acestia deoarece eu stiu sigur ca atunci cind spui de mintuire nu poti sa te referi la iad deoarece in iad sunt numai cei nemintuiti precum si ca cei mintuiti sunt numai in rai ! Asa ca nu are ce confuzie sa se faca , da ?
Doamne, atit de mult ma bucura discutiile constructive !