Ajutorul pe care mi l-a dat Sfantul Nectarie in nenumarate randuri este nepretuit, de aceea ma simt datoare fata de el sa povestesc cateva din multele bucurii pe care mi le-a adus.
Aveam de cativa ani o problema pe care parea imposibil sa o pot rezolva, incercasem deja tot ce se poate, ma rugasem mult timp pentru o solutie, dar nu reuseam decat sa ma invart in cerc, fara sa gasesc o rezolvare definitiva. Intr-o noapte l-am visat pe Sfantul Nectarie care imi spunea sa ma rog catre el si catre Sfantul Gheorghe; mi-a mai spus ceva si despre Sfanta Parascheva, dar nu am retinut si aceasta parte a visului. Timp de 40 de zile am citit in fiecare zi unul din Acatistele sau din Paraclisele Sfantului Nectarie si Acatistul Sfantului Gheorghe. M-am rugat cu tot sufletul meu, asa cum am putut eu, m-am rugat sa fiu ajutata si eliberata, sa se rezolve odata pentru totdeauna problema care ma chinuie. Si sfintii m-au ajutat, au ascultat rugaciunile mele, m-au scapat de necazul care tinea de aproape patru ani.
Apoi, dupa ceva timp, s-a imbolnavit pisica mea, o pisica batrana, de 17 ani. I-am facut o multime de analize, de tratamente, dar degeaba, medicii nu o puteau ajuta, era prea batrana, ficatul, rinichii si pancreasul ei cedau incet, incet. Atunci mi-am adus aminte de ce citisem pe internet, de o doamna care spunea ca pusese icoana Sfantului Nectarie intr-un servet curat si o lipise de trupul bolnav al unui catel care, in final, s-a vindecat fara nicio alta interventie. Am facut si eu la fel, am pus icoana intr-un servetel, am lipit-o de pisica mea si m-am rugat catre Dumnezeu, catre Fecioara Maria, catre Sfantul Nectarie, catre toti sfintii care iubesc animalele, sa o ajute sa se faca bine. Si minunea s-a intamplat, dupa zile intregi in care nu bause apa, nu se hranise si nu se miscase din loc, pisica s-a ridicat, a baut apa si a mancat putin. Au trecut cateva luni, e foarte bine, sunt fericita ca inca o am si sunt recunoscatoare pentru ajutorul primit.
|