View Single Post
Vechi 15.11.2010, 15:18:54
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit Sa avem curaj!

"Mi-am propus sa nu mai scriu pe forum in timpul acestui post,asa ca am sa-ti raspund pe privat.

Nu am nimic cu tine sau cu Paunescu,am doar ceva impotriva declararii acestu om ,mare poet,pentru simplu motiv ca nu este mare,si nu e bine sa faci confuzie de valori.

Cand nu se face diferenta intre o melodie usoara si una simfonica,apare o problema,care nu se rezolva cu Dumnezeu sa-l ierte.

Daca ar fi sa iertam pe toti,ar fi o confuzie generala in literatura si cultura.Insa aici sunt niste ierarhizari care trebuiesc facute.

Cu atat mai mult,daca lucrezi in invatamant,e regretabil ca faci asemenea confuzii de valori,poti influenta si pe altii....

Eu nu sunt in postura sa ma laud,pentru ca eu nu sunt decretat valoare nationala,nu am compus nimic,si nu influentez nici in bine nici in rau,la nivel national.

Cultura asta face,discerne valorile,ca sa ne putem ghida si sa luam ce e mai bun.
Judecata mea,si a acelor critici literari,care tu spui ca nu reprezinta nimic,asta insemnand probabil ca esti in stare sa fii mai mare critic literar decat ei,pentru ca ai avut 10 la romana----judecata mea spuneam,este ca e un poet mediocru,oportunist,fara o morala autentica,din moment ce a fost casat de 2 ori si a avut si un copil din flori,care a laudat regimul comunist intimp ce altii faceau puscarie,si care a si profitat material de pe urma ligusirii clanului Ceausescu.Stiu ca tu esti iertatoare,si ii ierti toate acestea,dar de la iertare pana a-l lua ca etalon moral si cultural,e cale lunga.. "- ca sa te citez, Daniel!

Daca este cazul ii voi folosi opera acestui poet. Am cantat cu elevii un imn minunat inchinat celor truditori"Colindul mainilor truditoare", si nu acum, cu ani in urma.

Colindam aceste aspre maini
La multi ani si soare,
Voi, fauritoarelor de paini,
Maini nemuritoare
Voi ce-ati invatat a construi
La multi ani si soare
Dulce stati pe crestet de copii,
Maini nemuritoare.

Maini de muncitori si de taran,
La multi ani si soare
Maini trudind la fiecare ban,
Maini nemuritoare... Cred ca poezia are un mesaj educativ.Ca om, am dreptul la pareri. Draga, eu nu indobitocesc copiii, asa cum vrei sa pretinzi. Imi fac bine meseria, nu-ti face griji, are cine sa ma aprecieze. Cauta ale tale, lasa-i pe altii, daca nu poti sa faci ceva bun pentru ei. Crede-ma, ai o idee fixa. E vorba de un suflet, crestine!!!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)