Citat:
|
În prealabil postat de maria55
Este tacera pacat sau virtute ?
Eu cred ca poate fi si una si alta .
Ce inseamna a tacea pentru Dumnezeu ?
Ce inseamna a vorbi pentru Dumnezeu ?
Daca cineva atrage atentia asupra pacatului ,nu inseamna ca el nu-l face .
Inseamna ca "l-a vazut" , cate nu facem fara sa stim !
Despre "tacere sau vorbire" , se pot spune multe si in familie si in viata de toate zilele .
Sa meditam asupra acestiu subiect . Cand tac , cand vorbesc ?
maria
|
Cleveteala este pacat. Smerenia e virtute. Trebuie sa vorbim cind trebuie si sa stim sa tacem cind trebuie.Usor de spus greu de facut. Teoria-i teorie, practica e mult mai grea. Atunci cind trebuie sa ne spunem punctul de vedere intru apararea credintei , este o datorie, o obligatie. Sintem atacati din toate partile cu tot felul de teorii , cind sintem inconjurati de murdarie si minciuna, nu avem voie sa tacem. Veti spune ce facem cu smerenia ? A nu vorbi in apararea lui Hristos este echivalentul in al trada . Deci vorba chibzuita,bazata pe argumente si dragoste de Dumnezeu , nu este nici un pacat. Repet,clevetirea (birfa si vorbaraia fara substanta) este pacat. Nu trebuie sa confundam planurile. Daca cineva ne da o palma, crestineste nu trebuie sa ripostam.Corect si valabil.Dar in al face sa inteleaga ca a gresit prin vorba noastra nu este nici un pacat.Bine inteles am dat un exemplu. Tacerea poate sa insemne si lasitate sau duplicitate.Deci revin si accentuez, sa vorbim si sa tacem cind trebuie. Chibzuinta in toate.