View Single Post
Vechi 15.11.2010, 17:31:55
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Crezi ca cineva are lene (- lipsa de ravna in rugaciune, de ex.) cu premeditare? Sau mandrie cu premeditare?
D-apoi eu ce as mai avea de spus duhovnicului?
Ca nimic din ce sunt NU vreau sa fiu!

In fine, cred ca fiecare a spus destul.
Lipsa ravnei la rugaciune e cu premeditare, deci e pacat. Dar lenea de a sari din pat dimineata, cand poate ai dormit prost noaptea trecuta, cand poti sa mai stai 5 minute pana sa te ridici, nu o vad ca un pacat premeditat.

Poti sa te laudi toata ziua sau sa urmaresti sa fii laudat; am vazut oameni trufasi, care-ti sar in cap de la cel mai mic detaliu care ii deranjeaza. Astia o fac cu premeditare, caci sunt impatimiti de orgoliul propriu. Pe de alta parte, in discutiile de zi cu zi, se mai intampla sa-ti scape din viteza cate o vorba care nu trebuia spusa - aici avem greseala mandriei.

De preferat este sa tinem aproape de duhovnic, cat putem de des. Dar de multe ori nu putem sa ne spovedim saptamanal, pentru ca poate nu-l gasim sau nu e in localitate sau plecam noi undeva o perioada sau nu are timp sau...

Subiectul ramane deschis pentru oricine e interesat de problemele cu adevarat importante care ar trebui sa ne macine.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote