Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Și tu ai impresia că toți ceilalți sunt niște netrebdnici, ignoranți sau rătăciți ( mă refer la ceilalți neâmpărtășiți ) ? Tu oare să fi fost în acea clipă cel mai luminat ? Banalizezi mult această Sfântă Taină , tinzând spre Biserica vecină unde Sfânta Împărtășanie se face pe bandă , devenind un simplu act dintr o piesă de teatru , și nimic mai mult . Multă Slavă Deșartă în ultimile tale postări ! Atenție MARE LA REPERCUSIUNI ! . . .
|
Cum sa o banalizez, Cristi, de unde-ti veni asta?
Da, imi pare rau ca oamenii ignora invataturile sanatoase ale Bisericii date in Sfanta Traditie prin Sfintii Parinti. Ma refer la cei care au aflat de Canonul 9 apostolic si de ceea ce Sfantul Ioan Gura de Aur si ceilalti Sfinti ne invata.
Da, va critic cu glas tare si o sa va critic in continuare pana o sa se inchida topicul. Subiectul asta este singurul motiv pentru care am ramas pe forum.
Intr-adevar, grecii se impartasesc mai des si bine fac! Felicitari lor si preotilor care ii invata asa. Dar asta nu e neaparat un act automat si inconstient pentru toti, de ce sa fie asa, pentru ca presupui tu, care traiesti intr-o tara unde suntm instruiti sa ne impartasim de 4 ori pe an?
Nu ai decat sa vezi slave desarte si mandrii si pareri de sine in ceea ce scriu, putin imi pasa. Eu tot postez aici, pentru ca altfel m-ar mustra constiinta daca n-as face-o. Ma doare sufletul cand vad duminica o biserica intreaga care refuza apropierea de Painea Vietii oferita in dar numai noua, ortodocsilor. Multi o fac din nestiinta, dar vai celor care stiu indemnurile Sfintilor Parinti si nu le urmeaza. Nu vreau sa fiu tras la raspundere ca am aflat aceste invataturi fundamentale, de o importanta extrema pentru noi, si le-am ascuns sub obroc. Poate ca voi aparea ca un nebun, dar voi fi un nebun pentru mai buna inviere a celor care au urechi de auzit.
La noi se joaca piesa de teatru, Cristi, pentru ca noi stam ca spectatori la un ritual ce se desfasoara inainte-ne. Ne rugam impreuna, foarte bine, dar, vorba Sfantului Ioan Gura de Aur: "
Vai de nepriceperea voastră și de răul vostru obicei! În zadar se săvârșește Liturghia în fiecare zi dacă nu vă împărtășiți… Acestea le spun nu ca să vă împărtășiți oricum, la întâmplare, ci ca să vă faceți vrednici. Omule, nu ești vrednic să te împărtășești? Atunci nici pe celelalte rugăciuni ale Liturghiei [credincioșilor –n.n.
] nu ești vrednic să le auzi…, deci, dacă (zici că) nu ești vrednic să te apropii de Sfintele Taine, pleacă împreună cu catehumeii, pentru că nu te deosebești cu nimic de ei..."