View Single Post
Vechi 16.11.2010, 10:47:41
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cum sa o banalizez, Cristi, de unde-ti veni asta?

Da, imi pare rau ca oamenii ignora invataturile sanatoase ale Bisericii date in Sfanta Traditie prin Sfintii Parinti. Ma refer la cei care au aflat de Canonul 9 apostolic si de ceea ce Sfantul Ioan Gura de Aur si ceilalti Sfinti ne invata.

La noi se joaca piesa de teatru, Cristi, pentru ca noi stam ca spectatori la un ritual ce se desfasoara inainte-ne. Ne rugam impreuna, foarte bine, dar, vorba Sfantului Ioan Gura de Aur: "Vai de nepriceperea voastră și de răul vostru obicei! În zadar se săvârșește Liturghia în fiecare zi dacă nu vă împărtășițiAcestea le spun nu ca să vă împărtășiți oricum, la întâmplare, ci ca să vă faceți vrednici. Omule, nu ești vrednic să te împărtășești? Atunci nici pe celelalte rugăciuni ale Liturghiei [credincioșilor –n.n.] nu ești vrednic să le auzi…, deci, dacă (zici că) nu ești vrednic să te apropii de Sfintele Taine, pleacă împreună cu catehumeii, pentru că nu te deosebești cu nimic de ei..."
Sa nu comparam ceea ce se intampla pe vremea sfantului Ioan Gura de Aur cu vremurile de acum cand oamenii sunt ispititi la tot pasul de tot felul de mizerii.
Cum se imbracau femeile atunci ,cate prostituate vedeai pe strazi ,nu erau reclame cu femei goale la toate colturile de strada.
Asa si despre tine pot spune ca te duci la sf.Liturghie doar pentru impartasanie.
Pentru cei mai avansati participarea la sf.Liturghie este o prefigurare a raiului.
De acolo pleci transformat ,eliberat de tot raul si te incarci sufleteste pentru toata saptamina ce va urma.
Daca te consideri fara de pacat si ai binecuvantare n-ai decat sa te spovedesti si zilnic ,eu am primit de la par.Duhovnic binecuvantare pentru spovedanie la 40 de zile.
Eu stiu ca dupa sf.Impartasanie si chiar pina atunci ,in acel interval de vineri pina duminica mai am parte de ispite la care nu reactionez mereu corect.Asa ca nu ma consider fara de pacate.
Ferice de tine ca ai ajuns la stadiul la care te consideri curat pentru a primi trupul si sangele Domnului saptaminal.
Reply With Quote