Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Știu , și sunt sigur că ești bine intenționat , iar cuvintele mele nu au fost critice la adresa ta , ci la modul cum abordezi problema , căci poți da naștere la confuzii în rândul celor ce sunt opriți de la Împărtășanie , sau în rândul celor cărora li se impun anumite reguli stabilite de duhovnicii lor. Unii duhovnici impun trei zile de post înainte de Sfânta Împărtășanie . E ceva mai greu a se realiza săptămânal Sf. Împărtășanie în astfel de condiții, nu pentru toți, dar pentru unii cu siguranță. Fuga asta de la un duhovnic la altul , schimbarea lui , este neavenită și neproductivă până la urmă !
|
Aici ai dreptate. Fiecare are duhovnicul sau si acesta il povatuieste pe calea mantuirii. Dar nu ne opreste nimeni, dupa cum am mai zis, sa discutam cu el problema respectarii canoanelor apostolice si a invataturilor Sfintei Traditii cu care atata ne laudam.
E greu intr-adevar pentru oricine in zilele noastre agitate sa reusim impartasania de fiecare data. Dar macar sa ne-o propunem! Macar sa incercam si tot vom reusi cel putin o data la 2-3 saptamani. Dumnezeu stie bine ca vrei si, daca nu se poate, atunci nu gresesti neimpartasindu-te in fiecare duminica. Insa romanii in general sunt la polul opus, ei stiu ca numai in posturile mari ar trebui sa ne impartasim si atat - or asta este o mare inselare a tatalui minciunii cel viclean.
PS: Eu mi-am schimbat duhovnicul din cauza ca precedentul era foarte ocupat, greu accesibil, spovedania trebuia sa fie mereu in fuga din cauza ca foarte multi asteptau la rand, samd. Si totusi am schimbat un preot mirean cu unul calugar care, desi este si el extrem de ocupat, isi face timp sa se intalneasca cu mine cand am nevoie de o spovedanie, de o sfestanie, de o explicatie...