View Single Post
Vechi 16.11.2010, 12:47:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob Vezi mesajul
De unde ai tras concluzia asta? Eu vad ca Moise si Ilie erau pe muntele schimbarii la fata, in trup de slava, inainte de jertfa Mantuitorului?Daca, dupa cum spui tu, erau in iad, cum puteau fi si pe munte in trup de slava?
Nu eu am tras concluzia, pentru ca eu incerc sa nu spun doar parerile personale. Bineinteles, afland ce spun sfintii am cercetat si eu si am aflat ca sunt corecte, incredintandu-ma astfel.
Aceasta e invatatura Bisericii din primul mileniu si apoi si a BO si BC. De aceea Enoh si Sf. Ilie Tesviteanul au fost luati cu trup cu tot la cer, pentru ca altfel ajungeau in Iad. Odata cu caderea lui Adam nu mai avea nimeni acces la mantuire, de aceea a fost jertfa si lucrarea Mantuitorului.
Sfantul Ilie fusese ridicat la cer cu trupul, iar despre Moise citim in Iuda, 9: "Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise".
Vedem, de asemenea, ca in Vechiul Testament dreptii erau adaugati in cartea vietii dupa ce mureau. Acestia au fost luati de Iisus cand s-a pogorat la Iad in cele trei zile pana la inviere. Tot Iisus e cel ce a deschis portile Raiului.
Asadar, vezi ca invatatura ortodoxa e cea dreapta, si nu gasim vreo contradictie in ea. Se bazeaza nu doar pe parerea unora, ci are confirmarea sfintilor, care faceau minuni. Altfel vine un hindus si zice ce intelege el din Biblie. Zice ca el intelege corect si ca are si har destul. Nu-l crezi pe cuvant, il pui sa demonstreze. Altfel ramane doar o parere, din multe altele. Prin minuni se dovedeste prezenta harului.
Reply With Quote