266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa (XX)
266. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” - Pucioasa (XX)
Dar dacă am admite că textul Biblic este corect, n-ar fi mai bine, n-ar fi mai sănătos? Cu ce s-ar schimba lucrurile în ce privește venirea Domnului? Cu nimic. Omul este dator să-L aștepte liniștit pe Domnul ca să vină, indiferent dacă ceasul venirii Lui este cunoscut de una, de două, sau de toate trei Persoanele Sfintei Treimi. Oricum tainele Dumnezeirii îi sunt inaccesibile, așa că este inutil să despice firul în patru, ca să deducă el cu mintea lui dacă Tatăl știe mai multe decât Fiul (Matei 24,36) sau dacă Fiul primește toate de la Tatăl (Matei 11, 27); dacă Tatăl este mai mare decât Fiul (Ioan 14, 28) sau dacă sunt egali, Tatăl fiind una cu Fiul (Ioan 10, 30). Iar dacă nu înțelege aceste taine (care se completează, nu se contrazic), să deducă precipitat că Biblia are inconsecvențe sau minte pe alocuri, și să se grăbească să o “corecteze” prin raționamente “savante”.
Liderii pucioși se raportează însă la o altă venire, cea despre care ei spun că a avut deja loc: “venirea Domnului de la Pucioasa”. În acest context, este firesc să li se pară de-a dreptul incceptabil ca preoții să ignore această “venire” cu seninătate, în loc să o propovăduiască în biserici ca pe o epocală împlinire a proorociilor Scripturii, întărindu-i pe oameni să creadă și să se alăture ereziei de la Pucioasa. Venirea Domnului trebuie asociată neapărat cu teama terifiantă, deși Biblia spune că se vor teme numai cei necredincioși, în timp ce credincioșii o vor primi cu bucurie. Pucioșii pretind că Hristos trebuie așteptat neapărat cu teamă, iar cei care Îl așteaptă cu bucurie sunt învățați așa de către Antihrist:
“– O, de ce nu zic și preoții din lume, de ce nu zic și ei tot așa, ca să întărească pe oameni pentru venirea Mea? Eu iată, vin și iar vin, și ei dorm dimpreună cu cei de sub ei, iar venirea Mea iat-o, căci am descoperit-o sfinților și părinților prin îngeri, ca să pun omul la veghe. Antichrist însă zice că vrea să Mă aducă el cu pace, ca să aduc trai omenesc pe pământ, și așa l-a învățat pe om să Mă aștepte și să nu se teamă omul de venirea Mea. ” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 05-03-2000)
Pucioșii nu propovăduiesc un Hristos al milei și al iertării, ci un Hristos al temerii și al terorii, asemănător cu modelul vechi-testamentar al unui Dumnezeu părtinitor, gelos, mânios și răzbunător. “Hristosul” pucios își alege adepții nu dintre cei care-L iubesc, ci dintre cei care se tem de El. Venirea Lui este acum și aici, la Pucioasa, și despre ea se spune “iat-o!” dar nimeni nu o vede cu ochii:
“El a uitat că Eu sunt cu cei ce se tem de Mine și că întru ei îmi gătesc calea și plăcerea, iar el va rămâne rușinat cu toate minunile lui mincinoase, minuni care ar vrea ele să aducă oamenilor viață lumească și libertate ca la oameni, nu ca la Dumnezeu. Iar venirea Mea iat-o, și nimeni nu știe să se uite la Mine și să Mă vadă.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 05-03-2000)
Dar de ce nu văd oamenii venirea “Domnului” de la Pucioasa? Ochii lor sunt închiși sau bolnavi, și trebuie unși cu alifie pentru ochi, iar alifia este “Cuvântul” pucios. Cei care însă citesc și își însușesc “Cuvântul”, în “Cuvânt” și prin “Cuvânt” văd (dar nu și aievea) și aud venirea “Domnului” și “Judecata Lui prin cuvânt”:
“Cuvântul Meu este alifie de ochi, dar cel ce nu se pocăiește lăsându-se de păcate ca să-Mi deschidă și să stea îmbrăcat și încălțat întru venirea Mea, acela nu deschide ochii ca să vadă și să audă venirea Mea și să înțeleagă cuvântul Meu și calea lui spre oameni, cale cu lumină, cale cu înviere din moartea păcatelor, calea venirii Mele cu judecata prin cuvânt și cu învierea prin cuvânt, căci prin cuvânt am lucrat dintru început. ” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 05-03-2000)
Pucioșii pretind că “Domnul” lor a venit de 55 de ani pe pământ ca să facă lucruri minunate – dar aceste lucruri și împlinirile lor sunt numai pe hârtie, în cărțile lor pucioșești, căci nu se văd aievea pe nicăieri. Nici învierea morților, nici transformarea pământului în cer, nici judecata preoților pentru roadele lor nu se văd pe undeva, ca să mărturisescă prin împlinirea lor despre această “venire” de 55 de ani:
“… omul n-a stat cu temere de Dumnezeu pe pământ nici după căderea lui din rai, și așa s-a înmulțit neamul omenesc pe pământ, iar Eu, Domnul, îl rabd așa de șapte mii de ani. Dar acum am venit iar cuvânt deasupra pământului; am venit pentru învierea morților; am venit ca să fac din pământ cer, și din mort, viu, și voi cere rodul celor ce s-au așezat în numele Meu lucrători peste oameni, și fiecare va culege ce a semănat; ce a pus în pământ, aceea va culege; vii sau morți va culege. ” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 05-03-2000)
Cei 55 de ani de “venire a Domnului” la Pucioasa sunt considerați adesea de către pucioși a fi o singură zi: “Ziua Domnului”, “ziua înfricoșatei judecăți”. De ea nu va scăpa nimeni așa de ușor, de pe o zi pe alta, așa că cei care dau să fugă de ea mai bine s-ar apropia ca s-o întâmpine. În acest caz ar avea ca răsplată “coroana venirii Domnului” și vor fi băgați la masa de nuntă de la Pucioasa, unde este o permanentă atmosferă de “sărbătoare a venirii Domnului” pentru cei băgați la sărbătoare:
“Ziua venirii Mele cea de a doua este numită de sfinții Mei ziua înfricoșatei judecăți. Zadarnic dă omul să fugă de ea. Mai bine să se apropie de ea omul, că nimeni nu scapă de ea, nici morții, nici viii. Dacă ți-e teamă, omule, de ea, scoală-te și te pregătește pentru ea, ca să nu pieri prin ea, ci să fii apoi fiul învierii, fiul veacului ce va să fie. Scoală-te și te scutură de pământ și de tot ce e pe el, și te spală apoi, că iată, apa curge în ploaie din cer pe pământ ca să te curețe din creștet până în tălpi pentru venirea Mea, iar apoi Eu te îmbrac și te încalț și îți pun coroana venirii Mele și te bag la masa Mea de nuntă, te bag la sărbătoarea venirii Mele, la praznicul împărăției cerurilor pe pământ, omule. ” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 05-03-2000)
|