16.11.2010, 14:52:56
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Si nu v-am zis sa cititi in vietile sfintilor si in pateric sau limonariu, ca acolo sunt zeci de exemple? Acestea sunt din primul mileniu, dar daca neoprotestantii nu existau pe atunci de unde sa stie?
Obiectivul vrajmasului e sa nu ajunga un om in Rai, sa nu se mantuiasca. Nu il ispiteste la toate pacatele din lume, ca ala se poate sa se sature si sa caute mantuirea. De exemplu ajunge doar mandria. In Sfanta Scritura scrie ca " Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții ....". Nu inseamna ca trebuie sa le ai pe toate ca sa nu te mantuiesti, ci unul din acestea.
De aceea vrajmasul poate face si bine un timp ca sa-si atinga scopul. Chiar in cazul unui pacat sau viciu, de exemplu cineva care se drogheaza, nu simte o stare de bine, de euforie un timp, ca sa repete pacatul, sa nu il lase cumva?
Toate pacatele sunt legate de ingerul cazut. Nemaimantuindu-se, el il scapa de patima aceea, ii da un bine, ca sa ramana acolo, sa nu se mantuiasca. Ca nu cumva dupa aceea sa nu-i mai placa si sa redevina ortodox si astfel sa se mantuiasca. Acum sper ca ti se pare logica, desi poate nu o sa intelegi sau nu o sa fii de acord.
|
Ba deloc, teoria aceasta este nu doar ilogică, ci și păguboasă și pe alocurea chiar eretică. Auzi dom'le... diavolul să facă bine și să transforme milioane de ființe pierdute-n păcate în oameni noi pentru Dumnezeu! Îmi pare rău, dar nu mă convingeți deloc cu asemenea argumente...
|