View Single Post
Vechi 16.11.2010, 18:03:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
"L-am cautat pe Dumnezeu in oamenii din satul meu. Apoi in carti, in idei si simboluri. Dar acest lucru nu mi-a dat nici pacea, nici iubirea. Intr-o zi am descoperit in scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii ca e cu putinta sa-L intalnesti pe Dumnezeu in mod real prin rugaciune. Si atunci L-am auzit spunandu-mi: indrazneste sa intelegi ca te iubesc. Atunci, cu rabdare, m-am pus pe lucru. Astfel am inteles treptat ca Dumnezeu este aproape, ca ma iubeste si ca umplandu-ma de iubirea Lui, inima mea se deschide celorlalti. Am inteles ca iubirea e comuniunea cu Dumnezeu si cu celalalt. Si ca fara aceasta comuniune, lumea nu e decat tristete, ruina, distrugere, masacre. Sa vrea numai, lumea, sa traiasca in aceasta iubire, si atunci ar cunoaste viata vesnica."- Dumitru Staniloaie

Cred ca am inteles ce este iubirea pe care Dumnezeu o asteapta de la noi.Articolul este minunat si se gaseste pe Crestin Ortodox Doamne ajuta!

"Chiar de vezi pe cineva pacatuind in ceasul mortii, nu-1 judeca. Caci judecata lui Dumnezeu nu e descoperita oamenilor. Unii au facut pacate mari la aratare, dar au facut lucruri si mai mari in ascuns. Cu ce judecata veti judeca, cu aceeasi veti fi judecati, adica in cele ce-1 barfim pe aproapele, in acelea vom cadea ... "- Dumitru Staniloaie
Dragostea pe care o revarsam asupra oamenilor este ca o lumina care descopera lucrurile aflate pana atunci in intuneric . Prin iubire cunoastem si vedem pe celalalt in adevarata lui lumina . Numai iubirea este vazatoare , precum spunea un sfant Parinte , caci daca cineva vrea sa stie ce inseamna sa fi vazator cu Duhul , trebuie sa stie ca asta inseamna sa iubesti . Cand iubesti , pana intr-atat te daruiesti , pana intr-atat doresti sa intri in voia celui iubit , incat ajungi sa te identifici in gandurile lui , sa-l retraiesti in propria ta inima , in propriul tau trup , in propria ta rasuflare , incat cel iubit dintr-odata ti se descopera , in intregimea sa , in tine insuti , ca tine insuti . Iubirea se imbraca in cel iubit ca intr-o haina . In aceasta identificare ne descoperim unii pe altii in Hristos . Aceasta este starea din care Apostolul Pavel a putut sa zica : "Nu mai traiesc eu , ci Hristos in mine " . In iubire Hristos se descopera in trupurile si in sufletele noastre si noi simtim ca apartinem numai Lui .