View Single Post
Vechi 17.11.2010, 08:09:41
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius Vezi mesajul
Tu intelegi ratiune de copy paste?isihasm in lume ?Mai frate tu esti frustrat rau .Cand te vei casatorii o sa dai un rateu maree.Spui asa: Porunca vieții isihaste de contemplație (și a înfrânării pe care aceasta o necesită) are rolul de a ne deschide lucrărilor Duhului Sfânt și a aduce astfel roadă duhovnicească: cunoașterea.

Asta nu exclude neapărat o viață socială normală dar nici situațiile în care este posibil să fie necesar să ieșim din normalitate printr-un comportament asemănător cu al nebunilor pentru Hristos. apoi spui asa: Deci înfrânarea și viața de contemplație sunt singura cale spre cunoașterea lui Dumnezeu și dobândirea iubirii, spre atingerea despătimirii, smereniei și celorlalte virtuți. Această practică e accesibilă oricui cu condiția de a face pasul desprinderii de lume, de a sacrifica tot și a începe o viață în care, teoretic, putem fi doar niște cerșetori sau altă stare nedorită hotarastete isihasm in lume sau in desprindere de lume ori ori .Si unde scrie ca trebuie sa sacrificam tot ?E oare Dumnezeu absurd?sau tu ?
Ce copy/paste? Mesajul era scris în întregime de mine, cu excepția citatului din Scriptură de la sfârșit.

Da, isihasm în lume. Așa cum am explicat (și cum au spus și Părinții), isihasmul e singura cale spre despătimire și unire cu Dumnezeu. Treaba cu frustratul, cred că vorbești de tine. Și nu mai face referiri personale că aseta dovedesc imaturitatea ta, incapacitatea de a formula argumente valide. Plus că te alegi și cu report. Dacă nu poți răspunde politicos mai bine stai în banca ta, nu răspunde deloc.

Am spus că desprinderea de lume nu înseamnă neapărat părăsirea ei. Nebunii pentru Hristos erau desprinși de lume dar trăiau în mijlocul ei. Dacă tu nu înțelegi ceva nu înseamnă că e absurd.