View Single Post
Vechi 17.11.2010, 11:16:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ba deloc, teoria aceasta este nu doar ilogică, ci și păguboasă și pe alocurea chiar eretică. Auzi dom'le... diavolul să facă bine și să transforme milioane de ființe pierdute-n păcate în oameni noi pentru Dumnezeu! Îmi pare rău, dar nu mă convingeți deloc cu asemenea argumente...
Eu am explicat, dar am zis ca din cauza ca cei din culte citesc doar Biblia, si nu au citit si vietile sfintilor sau patericele sau alte scrieri duhovnicesti nu inteleg in totalitate lucrarea vrajmasului. Asa ca e scris mai mult pentru ortodocsi.
"Oameni noi pentru Dumnezeu" este in alta conceptie, nefiind in Biserica nu va puteti mantui. Deci vrajmasul asta doreste, sa nu va mantuiti. Nu conteaza ca nu va da toate pacatele din lume.
Pentru exemplul dat de tine, ramane explicatia dinainte de paranteza asta. Minuni sunt acelea care arata ca sigur sunt de la Dumnezeu, ceva extraordinar. Ploaia e o minune, dar nu dovedeste ceva fata de japonezi, de exemplu. Si la japonezi ploua. Nici japonezii nu umbla toti beti si isi bat nevestele sau ce stiu eu ce pacate. Si, sper ca stiti si dvs., chiar si alti oameni din alte religii sau atei se lasa de droguri sau de bautura si isi indreapta viata. Asta nu se intampla doar la neoprotestanti sau chiar la ortodocsi.
Priviti la minunile facute de apostoli sau sfinti. Ca sa nu mai lungim discutia, nu aveti o dovada a prezentei harului, neavand minuni (in afara de cele obisnuite, soarele rasare in fiecare zi, unii se lasa de bautura, altul nu-si mai bate nevasta,etc.)
Daca nu ati inteles nu e vina mea.
Reply With Quote