Citat:
În prealabil postat de catalin2
Dar unde scrie ca ar fi zis Iisus ca sa se scrie o carte cu toate invataturile?
|
"
Care zicea: Ceea ce vezi scrie în carte și trimite celor șapte Biserici: la Efes, și la Smirna, și la Pergam, și la Tiatira, și la Sardes, și la Filadelfia, și la Laodiceea." (
Apoc.1,11)
Aici zice Iisus să se scrie o carte. Iar învățăturile necesare Bisericii Creștine au fost într-adevăr scrise și adresate "celor 7 biserici", adică Bisericii Creștine din toate veacurile. Așa a ajuns Scriptura și la noi cei de azi.
Citat:
Si pana la scrierea primei evanghelii niciun crestin n-a avut Sfanta Scriptura.
|
Ce vorbești domnule? Cum se face atunci că începând cu primul creștin-Christos Însuși și continuând cu următorii creștini- apostolii au avut Scriptura și au citat copios din ea? Și ca să te contrazic până la capăt, urmașii din Bereea a apostolilor cercetau zilnic această Scriptură:
"
Și aceștia erau mai buni la suflet decât cei din Tesalonic; ei au primit cuvântul cu toată osârdia, în toate zilele, cercetând Scripturile, dacă ele sunt așa." (
Fapte 17,11)
Citat:
Abia apoi sfintii evanghelisti, ca sa nu se transmita gresit invatatura principala au scris ce era mai important din ceea ce facuse si spusese Iisus. Iti dai seama ca nu aveau cum sa scrie tot.
|
Nici nu era necesar. Tot ce era important pentru mântuirea omului s-a consemnat în evanghelii și epistole.
Citat:
Uite, de exemplu nu scrie nimic din ce au facut dupa aceea majoritatea Sfintilor Apostoli.
|
Și ce relevanță are aceasta pentru mântuirea mea? Îmi pierd mântuirea dacă nu știu că sf. apostol Andrei a predicat în Scitia Minor?
Citat:
A mai fost un imparat chinez inainte de Hristos care a dorit ca istoria sa inceapa cu el, asa ca a poruncit sa se arda toate cartile scrise pana atunci.
Cultele neoprotestante, neavand o istorie timp de aproape 2000 de ani de la formarea Bisericii de catre Iisus, intentionat au sters toata aceasta istorie, pentru ca nu se puteau justifica altfel.
|
Domnule, cam gogonată afirmația dumitale! Când am șters noi istoria Bisericii Creștine și când am ars noi cărțile teologilor de la Părinți până la azi? Ba, dacă ai fi sincer, ai recunoaște că acest lucru l-au cam făcut tocmai Bisericile Istorice. Chiar și astăzi auzim voci care cer cu insistență arderea cărților neoprotestante, și -culmea intoleranței- a Bibliei protestante (ca și cum ar fi alta față de cea ortodoxă)!
Citat:
Asa ca au inventat tot felul de motive, pentru ca altfel cum justificau ca timp de 2000 de ani a fost totusi o Biserica, nu a fost un vid de timp.
|
Teoria "vidului" vă aparține în exclusivitate, neoprotestanții n-au susținut niciodată că Biserica Creștină a luat "o pauză" (altă expresie favorită de-a voastră) până la apariția lor. Așa că e timpul să renunțați la ideea aceasta fixă pe baza căreia vă auto-turați.
Citat:
sau conducatorii ori teologii cultului, pot face ei minuni? Dupa aceea vom cerceta duhul, daca sunt de la Dumnezeu sau de la vrajmasul. Daca nu exista o dovada, ci doar o parere bazata pe logica personala, atunci ramane doar o parere personala.
|
Eu zic s-o lăsați mai moale cu făcutul minunilor ca și confirmare a adevărului teologic. E drept că unii ierarhi se mai fac și de minune, nu doar fac minuni, însă asta e o altă poveste...